Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο γυναίκες χθες Κυριακή, οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Πρόκειται για την 19χρονη μητερα του μωρού και τη μητέρα της, που φέρονται να ομολόγησαν ότι σκότωσαν το βρέφος και το έριξαν στον κάδο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «επρόκειτο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους των αστυνομικών Αρχών σε σπίτια της γύρω περιοχής, με βάση το DNA που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει η 19χρονη στην αστυνομία, είχε γνωρίσει τον πατέρα του παιδιού μέσω ίντερνετ και το μωρό προέκυψε χωρίς να το θέλει κανένας από τους δύο. Μετά τη γέννηση του βρέφους, η νεαρή παιδοκτόνος στραγγάλισε το μωρό και κατόπιν η μητέρα της το μετέφερε στον κάδο και το πέταξε.

Η σορός του βρέφους είχε εντοπιστεί από ρακοσυλλέκτη σε κάδο στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος βρέθηκε σε πλήρη ακαμψία και με τον ομφάλιο λώρο.

Απολογούνται την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα απολογηθούν ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή η 19χρόνη και η μητέρα της, οι οποίες κατηγορουνται για την δολοφονία του βρέφους το οποίο γέννησε η νεαρή και εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη. Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. 

Από την πλευρά της υπεράσπισης τους θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνεργεία σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα καθως η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη υποστηρίζει :«Κατάλαβα την εγκυμοσυνη στον 7ο μηνα. Δεν το είπα στη μητέρα μου φια να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκινησε η διαδικασία του τοκετου. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού». Από την πλευρά της η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει: «Βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο.»