Αποκαλύψεις, καταγγελίες, πικάντικες λεπτομέρειες, φωτογραφίες, αποδείξεις, ένα παιδί, πάθη, ψέματα, χρήματα, σεξ και ένα διαζύγιο. Όλες οι καυτές λεπτομέρειες για τον χωρισμό της Αθηνάς Ωνάση και του Αλβάρο κρύβονται στο «κόκκινο βιβλίο» του Αλέξη Μανθεάκη, που κυκλοφόρησε και που πρόκειται να προκαλέσει όχι μόνο σχετικά με την σχέση του πρώην ζευγαριού, αλλά αλλάζει και την εικόνα της Αθηνάς Ωνάση που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η τρικυμία στην προσωπική ζωή της Αθηνάς Ωνάση, μετά το διαζύγιο φαίνεται ότι έφερε γενικότερη τρικυμία και στο περιβάλλον της. Έτσι τουλάχιστον κλείνει και το βιβλίο του ο Αλέξης Μανθεάκης, ο οποίος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, την περιγράφει ως  έναν άνθρωπο που πια «έχει κλειστεί στον εαυτό της. Έγινε άκαρδη, άσπλαχνη, απάνθρωπη. Δεν θέλω πια να έχω καμία επαφή μαζί της», σημειώνει, ιδιαίτερα πικραμένος από την συμπεριφορά της.  

Άπιστος για οκτώ χρόνια-Η ιστορία της Νίκης

Η Νίκη είχε σπουδάσει βιβλιοθηκάριος. Κατάγεται από καλή οικογένεια, με πατέρα στρατηγό.  Μια γυναίκα που δεν σε εντυπωσιάζει με την ομορφιά της, όσο με το σώμα της. Κάποια στιγμή στη ζωή της, αναγκάστηκε για οικονομικούς λόγους να κάνει το call girl. Με την ιδιότητα αυτή και μόλις ένα μήνα από το γάμο της Αθηνάς, έγινε η γνωριμία της με τον Ντόντα. «Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό αν το σκεφτεί κανείς αυτό», αναφέρει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Αλέξης Μανθεάκης. «Μου φαινόταν αδιανόητο ακόμη κι όταν το έγραψα στο σχετικό κεφάλαιο στο βιβλίο μου. Από τότε και για οκτώ και κάτι χρόνια, ο Ντόντα απατούσε την Αθηνά».

Μέσα στις 322 σελίδες του «Athina Onassis the red file» -που κυκλοφορεί ως e-book μέσω του Amazon.com- ο Αλέξης Μανθεάκης αποκαλύπτει όλες τις καυτές λεπτομέρειες της διπλής ερωτικής ζωής του Ντόντα, και την σχέση του με την Νίκη Τ. όπως ονομάζει την πέτρα του σκανδάλου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Αθηνά, όταν από τον ίδιο τον συγγραφέα έμαθε κάθε λεπτομέρεια για την απιστία του συζύγου της. Η αντίδραση της Αθηνάς όταν για πρώτη φορά ενημερώθηκε για την διπλή ζωή του Ντόντα ήταν σχεδόν ίδια μ’ αυτή του κ. Μανθεάκη: «Ζήτησε να με συναντήσει η ίδια η Αθηνά. Της έδειξα τις αποδείξεις. Έμεινε έκπληκτη.

Συγκινημένη με ευχαρίστησε θερμά, γιατί μάθαινε την αλήθεια, αλλά γιατί φυσικά γλίτωνε αποζημιώσεις 700 εκατομμυρίων δολαρίων». Όπως γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Μανθεάκης, η «Νίκη» είχε επικοινωνήσει μαζί του μετά τον χωρισμό της με τον Ντόντα. Εμπιστεύτηκε στον Αλέξη Μανθεάκη, όλες τις αποδείξεις και τα στοιχεία που είχε και που μαρτυρούσαν την οκτάχρονη σχέση της με τον Αλβάρο, όσο εκείνος ήταν παντρεμένος με την Αθηνά. Του μίλησε για τις συνήθειές του, για τις συναντήσεις τους, του έδωσε φωτογραφικό υλικό του Ντόντα με την κόρη της στις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Ξεκαθάρισε ότι η κόρη της δεν ήταν παιδί του Ντόντα, αλλά ήταν ο καρπός του έρωτάς της με μια άλλη σχέση της πριν έρθει στη ζωή της ο Ντόντα. Του αποκάλυψε ότι τον συνόδευε ακόμη και στους αγώνες που πήγαινε με την Αθηνά.  Περιγράφει με γλαφυρότητα και λεπτομέρειες ακόμη και τις ερωτικές τους συναντήσεις.

Ο Ντόντα είχε αδυναμία σε  kingy καταστάσεις, ενώ περιγράφονται και ραντεβού με σκοπό την ανταλλαγή συντρόφων. Τα παραστρατήματα του Ντόντα η Αθηνά όχι μόνο δεν είχε αντιληφθεί αλλά παρά λίγο θα τα πλήρωνε κιόλας πολύ ακριβά. Τα στοιχεία που της παρέθεσε και έθεσε στη διάθεσή της ο Αλέξης Μανθεάκης, ήταν ένα ανέλπιστο δώρο για την ίδια καθώς χάρη στον κόκκινο φάκελο που αποκάλυπτε την απιστία του πρώην συζύγου της, γλίτωσε εκατοντάδες εκατομμύρια από το ποσό που ζητούσε ο Ντόντα και ήταν υποχρεωμένη να του καταβάλει.

Τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν από τους δικηγόρους της Αθηνάς Ωνάση στη δικαστική διαμάχη της με τον πρώην σύζυγό της τον Νοέμβριο του 2017.  

Πληγωμένος

Ο Αλέξης Μανθεάκης ωστόσο κρύβει και μια ανατροπή στο τέλος του βιβλίου του.

Δηλώνει απογοητευμένος από την Αθηνά Ωνάση την οποία χαρακτηρίζει άσπλαχνη, άκαρδη και αχάριστη. «Πάντα, στεκόμουν συμπαραστάτη της. Αυτό έκανα και με το διαζύγιό της. Επί 20 χρονιά πιστός της φίλος. Υποστηρικτής. Δεν της ζήτησα ποτέ τίποτα. Όταν ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου και βρισκόμουν στο θάλαμο ενός νοσοκομείου περιμένοντας να χειρουργηθεί η σύζυγός μου και αγωνιώντας για την ζωή του δικού μου ανθρώπου, προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπο να βοηθήσω τη γυναίκα μου.

Σκέφτηκα την Αθηνά. Της ζήτησα βοήθεια. Όχι μόνο αρνήθηκε αλλά θεώρησε προσβολή που την ενόχλησα για ένα τέτοιο θέμα. Όποις έχει περάσει το θέμα του καρκίνου μπορεί να με καταλάβει και να αντιληφθεί πώς ένοιωσα.

Βλέπετε δεν της ήμουν χρήσιμος πια. Έπρεπε να το είχε καταλάβει ότι αυτή θα ήταν συμπεριφορά της. Θυμάμαι κάποτε ότι απαίτησε να σκοτώσουν ένα άλογό της, ένα από τα αγαπημένα της μάλιστα άλογα,  επειδή είχε τραυματιστεί και δεν της ήταν χρήσιμο πια και την επιβάρυνε οικονομικά η συντήρησή του».