Επιδρομή στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των δικαστών, πραγματοποίησαν περίπου 50 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανήκουν στον «Ρουβίκωνα».

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε περίπου στις 19:30. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τα μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν σε δύο ομάδες από διαφορετικές πλευρες και εντός του κτιρίου μπήκαν δέκα άτομα. 

Στην είσοδο βρισκόταν ένας υπάλληλος και ένας αστυνομικός φρουρός. Πρώτα φέρονται να απείλησαν τον αστυνομικό για να μη σηκωθεί από τη θέση του και, στη συνέχεια, οι εισβολείς προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες, έριξαν μπογιές στο ισόγειο του κτιρίου και, αφού πέταξαν τρικάκια, αποχώρησαν από το σημείο.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το σώμα των Δικαστών συζητούσε κεκλεισμένων των θυρών για τον «νόμο Κατρούγκαλου». Στον χώρο υπήρχαν ακόμη και υπάλληλοι του Συμβουλίου.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

«Για τους γέρους και τις γριές μας σήμερα, για εμάς αύριο», αναφέρουν στη σχετική ανάρτησή τους.