Τη δυνατότητα για να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία τριών μηνών όλοι οι γιοί και και τα αδέλφια των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν συνεπεία κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας, παρέχεται με σχετική ρύμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώτης Κουβέλης και έτυχε διακοματικής εγκρίσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε σσε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα «Τροποποίηση του ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και άλλες διατάξεις» και  υπερψηφίσθηκε πριν από λίγη ώρα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στη σχετική αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας τονίζεται μάλιστα ότι «Η ρύθμιση υπαγορεύεται από λόγους  κοινωνικής ευαισθησίας  και ηθικής συμπαράστασης υπό το πρίσμα της μέριμνας που οφείλει να επιδεικνύει η Πολιτεία προς τις οικογένειες των θυμάτων και αφού λήφθηκε υπόψη ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να υπαχθούν στη διάταξη αυτή».

Επισημαίνεται ότι η τροπολογία αυτή ισχύει και «…για τον μόνο ή τον μεγαλύτερο γιο ή αδελφό προσώπου που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα και εξαιτίας αυτής».