Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας διαφθοράς η 44χρόνη βοηθός ογκολόγος σε παράρτημα του Λαϊκού νοσοκομείου η οποία κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων. Από την πλευρά της η 44χρόνη κατηγορούμενη αρνείται την εμπλοκή της στο κύκλωμα και υποστηρίζει ότι είναι θύμα εκβιασμού. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της η 44χρόνη βοηθός δύο οικολόγων παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε ανταλλάγματα για τις πράξεις της αυτές.

Σημειώνεται πως στην 44χρόνη αποδίδονται τα αδικήματα της απάτης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 44χρόνη εξέδιδε ιατρικές συνταγές είτε σε πρόσωπα που δεν ήταν στη λίστα των ασθενών είτε με μεγαλύτερες ποσότητες σκευασμάτων από τις επιτρεπόμενες.

Η κατηγορουμένη φέρεται να είπε πως υπέγραψε τις επίμαχες συνταγές καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της ακόμη και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του». Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε. Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της.

Η 44χρονη εμφανίζεται σίγουρη πως το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων καθώς υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.