Το σχέδιο που συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ για τον οδικό χάρτη λύσης στο Σκοπιανό δημοσίευσε η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ το απόγευμα της Τρίτης. 

Σύμφωνα, παράλληλα, με αναφορές σε ΜΜΕ της χώρας, το όνομα στο οποίο κλείνει η διαπραγμάτευση είναι το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία).  

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, διέρρευσε το σχέδιο - χρονοδιάγραμμα (χωρίς να γίνεται αναφορά συγκεκριμένα στο όνομα) στο οποίο προβλέπεται η συμφωνία για αλλαγή του ονόματος να υπογραφεί στις αρχές Ιουνίου στις Πρέσπες μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ. 

Η συμφωνία θα πάει για ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, για να περάσει με απλή πλειοψηφία, και στη συνέχεια η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ που θα ανοίγει την πόρτα της Συμμαχίας και ανάλογη επιστολή και προς την ΕΕ, υπό τον όρο να γίνει αλλαγή Συντάγματος εντός 12 μηνών. 

Ως εκ τούτου, η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 Ιουνίου και πρόσκληση από το ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου. 

Το σχέδιο προβλέπει στη συνέχεια δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ τον Οκτώβριο, με τον Ζάεφ να θέλει έκβαση που δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει το νέο πλαίσιο. 

Μετά το δημοψήφισμα, προβλέπεται νέα ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ με στόχο πλειοψηφία 2/3 για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας. «Αν βουλευτές εκφράσουν ισχυρή αντίθεση, η ειδική εισαγγελία και άλλοι κυβερνητικοί θεσμοί θα ασκήσουν την ανάλογη πίεση» αναφέρεται από την αντιπολίτευση. 

Έπειτα, η συμφωνία για το όνομα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει στις υπόλοιπες χώρες η κύρωση της διαδικασίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ενώ οι χώρες του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα αναγνωρίσουν το νέο όνομα των Σκοπίων. 

Το παραπάνω σχέδιο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αντόνιο Μιλοσόσκι της αντιπολίτευσης, πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.