Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο κατ’ ευφημισμό γονείς που βίαζαν και κακοποιούσαν τα ίδια τους τα παιδιά στη Λέρο. Αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω και της τακτικής ανακρίτριας.

Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ' εξακολούθηση.

Στην κατάθεσή της η 47χρονη μητέρα φέρεται ότι ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις που αυτή και ο σύζυγος της προέβησαν σε βάρος των παιδιών τους. Ο 52χρονος αρνήθηκε το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι μόνο τη θώπευε.

Σήμερα θα μεταβεί ο ιατροδικαστής από τη Ρόδο στη Κω προκειμένου να εξετάσει τη 14χρονη κόρη και το μικρό γιο.

Όσον αφορά την υπεράσπισή τους ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, είπε:

«Κανένας δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπιση του ζεύγους. Ο δικηγορικός μας σύλλογος αριθμεί τα 94 μέλη, από τα 94 μέλη δεν ήθελε κανείς, όλοι αποποιήθηκαν. Στη συνέχεια διορίστηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου αυτεπάγγελτα, εγώ δηλαδή, μαζί με έναν νεαρό συνάδελφο, ένας για τον πατέρα και ένας για την μητέρα, γιατί οι υπερασπίσεις τους συγκρούονται σε κάποια σημεία» δήλωσε στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

Η ομολογία του 23χρονου

Ο μεγαλύτερος γιος κατήγγειλε δημοσίως ότι ο πατέρας του χτυπούσε αυτόν και τον ΑΜΕΑ αδερφό του ,μέχρι τα 23 του χρόνια, ενώ η 13χρονη αδερφή του του εκμηστυρεύτηκε ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά από τότε που ήταν 9 ετών και ότι δεν ήξερε σε ποιον να μιλήσει.

Παράλληλα, φαίνεται να παίρνει το μέρος της μητέρας του, περιγράφοντάς την ως ένα πρόσωπο φοβισμένο που συνέχεια έκλαιγε, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που σχηματίστηκε αρχικά από τις πρώτες καταθέσεις της ίδιας, η οποία φερόταν να απολάμβανε τη βάναυση κακοποίηση των παιδιών της και να συμμετέχει στη σεξουαλική τους κακοποίηση.

"Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…"

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Tatiana Live, στο σπίτι έκανε κουμάντο ο πατέρας, που όπως καταγγέλλει μία φορά του είχε ανοίξει το κεφάλι χτυπώντας τον με σίδερο.

Τραγική φιγούρα, ο μεγαλύτερος αδερφός εξομολογήθηκε ότι πριν κάποια χρόνια είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του:

"Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…"

Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στα αδέλφια του, δηλωνοντας ότι έπεσε από τα ουράνια όταν το έμαθε. "Ο αδερφός μου" είπε " μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου".

Για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο μεγάλος αδερφός, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε.

"Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου."