Ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουνίου η ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακος του Πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία «Καταιγίς 2018», στην οποία θα βγει το σύνολο σχεδόν των εν ενεργεία πλοίων του Ελληνικού Στόλου σε ολόκληρη την περιοχή του κεντρικού, βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου Πελάγους.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας ασκήσεως, που θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 8 Ιουνίου 2018, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων με στόχο την μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

Στο περιθώριο αυτό λοιπόν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρακολούθησε την παρουσίαση της ασκήσεως, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, παρόντος και του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ, μετά το πέρας της οποίας ο Ναύαρχος Τσούνης έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις.

Συμφώνως με το ΓΕΝ «Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη και διατήρηση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών».