Ο 26χρονος πατροκτόνος που δολοφόνησε τον 70χρονο πατέρα τους, με τραύματα από κυνηγετικό όπλο μέσα στο φορτηγάκι του στη Ζάκυνθο. την Κυριακή (27.05.2018) το βράδυ, ομολόγησε την πράξη του τονίζοντας ότι το έκανε όταν έμαθε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η αδέρφη του από τον πατέρα.

Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Η συχνή κακοποίηση που δεχόταν ο ίδιος, αλλά και τα νεαρότερα αδέρφια του (7 και 8 ετών), από τον ηλικιωμένο πατέρα τους, ήταν τα αίτια που όπλισαν το χέρι του νεαρού σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο ίδιος σύμφωνα με το με πληροφορίες ανέφερε ότι ο 70χρονος πατέρας του τον κακοποιούσε όταν ήταν μικρός και πως είχε υποψίες, ότι τώρα έκανε τα ίδια στα μικρότερα αδέλφια του.

"Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. Όταν ήμουν... ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα. Απ’ όταν πέθανε – τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια – η τρίτη και τελευταία σύζυγός του που ήταν Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γενετικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα: Χριστέ μου, θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δε θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…."

Δήλωση του δικηγόρου του

“Θα σας πω πολύ λίγα πράγματα δεδομένου ότι ο πελάτης μου δεν έχει ακόμα απολογηθεί στον κ. Ανακριτή. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε ειδικά ζητήματα, ωστόσο μπορώ να σας πω ότι ο ισχυρισμός του ήταν πως υπήρχε μια απάνθρωπη σκληρή και βάναυση συμπεριφορά του θύματος απέναντι στον ίδιο, την μητέρα του και τα δυο ανήλικα αδέλφια του, η οποία τελευταία είχε επιταθεί και για αυτό δημιουργήθηκε το περιστατικό Λάβετε υπόψη πως η πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα του εντολέα μου είχε ένα κορίτσι το οποίο επίσης είχε κακοποιηθεί. Μετά την απολογία του θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Ο εντολέας που ήταν απόλυτα εν βρασμό ψυχής, δεν μπόρεσε να αντέξει τη συνεχιζόμενη και με επίταση κακοποίηση. έχει περάσει τα πάνδεινα όχι μόνο σε κακοποίηση αλλά έχει στερηθεί ακόμα και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διοικητική του νομιμοποίηση στον ελληνικό χώρο από πράξεις ή παραλείψεις του φυσικού του πατέρα” δήλωσε στο ΙΟΝΙΑΝ o δικηγόρος του 26χρονου, Παναγιώτης Κεφαλληνός.