Σημαντική θα είναι η παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018», που ανοίγει τις πύλες της επίσημα τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, με τρεις υπηρεσίες/μονάδες του.

Την ιστορική Υδρογραφική Υπηρεσία, με ιστορία και πολύτιμη προσφορά άνω των 100 ετών και μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως, με παροχή υψηλών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες,(περίπτερο 1228).

Τη Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού, που τώρα υπάγεται πλέον στη νέα Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού, με το Σχολείο Διαφυγής από βυθιζόμενο αεροσκάφος πιστοποιημένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και έχοντας εκπαιδεύσει περί τα 6.000 άτομα προερχόμενα από Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, ομάδες διασώσεως αλλά και ιδιώτες (περίπτερο 2352).

Τη Σχολή Ελέγχου Βλαβών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως «ΠΑΛΑΣΚΑΣ», η οποία – ως γνωστόν – ασχολείται με την εκπαίδευση για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ανάγκης σε περιβάλλον πλοίου και με τεχνολογίες προσομοιώσεως σε πυρκαγιά και διαρροή, παρέχοντας έτσι πλήρη και πιστοποιημένη εκπαίδευση από τους LLOYDS. Ήδη αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά ξένα ΠΝ, φίλων και συμμάχων χωρών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να στέλνουν εδώ το προσωπικό τους να εκπαιδεύεται με ασφάλεια στην ξηρά στην επιτυχή αντιμετώπιση παρόμοιων κινδύνων πυρκαγιάς-διαρροών στα πλοία των στόλων τους, ενώ υπάρχει και πρόθεση όπως οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται τώρα και σε ιδιώτες όπως ναυτιλιακές εταιρείες για την εκπαίδευση των μελών των πληρωμάτων των σκαφών τους (περίπτερο 2352 επίσης).

Σημειώνεται ότι τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018) πραγματοποιούνται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος») από 4-8 Ιουνίου.