Εμπρηστική και προκλητική ήταν η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών, αφού παρήλθε το 18μηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Η τουρκική κυβέρνηση απείλησε πως «θα τους βρει, θα τους πακετάρει και θα τους επιστρέψει στην Τουρκία», διά στόματος του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης. 

Από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε «άτοπες και απαράδεκτες» τις δηλώσεις, ενώ ηχηρότατη ήταν η αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία τις απέρριψε ως «θρασείες και εμπρηστικές».  

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει υποστεί πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία» ανέφερε ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ.

Η Ελλάδα προστατεύει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες, οι οποίοι προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τους έδωσε στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Νομίζαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τηρούσε την υπόσχεσή του. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση» ανέφερε ο  Μπεκίρ Μποζντάγ που φθάνει μέχρι του σημείο να προειδοποιεί: «Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εξέλιξη της απελευθέρωσης των υπολοίπων τεσσάρων ως «σκάνδαλο».

Υπενθυμίζεται ότι αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Δευτέρας και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.