Νέα πρόκληση από πλευράς Τούρκων στο Αιγαίο με διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη σκιά της θλιβερής σημερινής «επετείου» της συμπληρώσεως 100 ημερών της συνεχιζόμενης παρανόμου κρατήσεώς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως.


Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από 2 εκσυγχρονισμένα F-4E Terminator και 2 F-16C εισήλθε στο FIR Αθηνών στην περιοχή των νήσων Λήμνου – Λέσβου.


Στις 14:56, τα 2 F-4E εκτέλεσαν υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Ανθρωποφάγοι πετώντας στα 20.000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 14:59 μεταξύ των νήσων Σάμου – Κω.


Την 15:00 τα 2 F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι και πάνω από του Φούρνους Ικαρίας, πετώντας στα 8.700 πόδια, για να εξέλθουν του FIR Αθηνών στις 15:03 μεταξύ Σάμου και Κω.
Για την αντιμετώπιση αμφοτέρων των περιπτώσεων κινητοποιήθηκε το σύστημα της ελληνικής αεραμύνης και στην περιοχή έφτασαν μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (“readiness”) τύπου F-16C Block.52+ της 337 Μοίρας, που απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση της Σκύρου.