Τη σημαντική έτσι και αλλιώς επέτειο των 190 ετών από τη συγκρότηση της πρώτης οργανωμένης μονάδος του, το μακρινό 1828 με διάταγμα του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια γιόρτασε το Όπλο του Πυροβολικού του Στρατού μας, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των αποφοιτήριων των νέων ανθυπολοχαγών Πυροβολικού
Τάξεως 2017 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


Τα αποφοιτήρια στους νέους Ανθυπολοχαγούς – Πυροβολητές του Στρατού μας Τάξεως ΣΣΕ/2017, επέδωσε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς «Αχιλλεύς» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, πυροβολητής και ο ίδιος, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, με την ευκαιρία του εορτασμού για τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη συγκρότηση του 1ου Τάγματος Πυροβολιστών, όπως ονομάστηκαν το 1828 οι πρώτοι πυροβολητές του Στρατού μας.


Παράλληλα βράβευσε τους πρωτεύσαντες νέους ανθυπολοχαγούς, με την πλακέτα και το έμβλημα της σχολής, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.


Οι εκδηλώσεις της Σχολής για την 190η επέτειο από της συμπληρώσεως των 190 ετών από τη συγκρότηση του 1ου Τάγματος Πυροβολιστών περιελάμβαναν:


--Επίδειξη οπλικών συστημάτων και ομιλία για την ιστορία της Σχολής και του Όπλου του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής.
--Επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε στελέχη του Όπλου του Πυροβολικού, για την προσφορά τους στην εξέλιξη του Όπλου, από τους επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Γκίνη, καθώς και τους πρώην Α/ΓΕΕΦ Στρατηγούς ε.α Νικολοδήμο και Γ.Μπασιακούλη, όλοι τους πυροβολητές, οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση.