Η τελετή απονομής των πτυχίων στους νέους ανθυπολοχαγούς Όπλων και Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού και η επίδοση σχετικού διπλώματος στους αλλοδαπούς σπουδαστές του ευρωπαϊκού προγράμματος “Military Erasmus” πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή.


Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν από τον Αρχηγό τα πτυχία στους νέους Ανθυπολοχαγούς ΣΣΕ/Τάξεως 2018, Όπλων και Σωμάτων, που φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος (ΜΧ) Κωνσταντίνος Κάλλαρης» και θα ορικιστούν και θα λάβουν τα ξίφη τους την προσεχή Παρασκευή 15 Ιουνίου, ενώ επιδόθηκαν τα διπλώματα σε αλλοδαπούς σπουδαστές, με τη λήξη του διεθνούς εξαμήνου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής σπουδαστών “Military Erasmus”, στο οποίο συμμετέχει και ο ΕΣ με τη ΣΣΕ.


Μιλώντας στους νέους ανθυπολοχαγούς, καθώς και στους ξένους σπουδαστές ο Αρχηγός ΓΕΣ, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι αποχαιρετούμε τους νέους ανθυπολοχαγούς, οι οποίοι ως αυριανοί ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, διαθέτουν υψηλό ηθικό, άριστη ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση και διακατέχονται από το πνεύμα του νικητή. Επίσης, αποχαιρετούμε 15 σπουδαστές από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, που παρακολούθησαν μαζί με Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξης μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα, σε σύγχρονα αντικείμενα όπως Ασφάλεια Κυβερνοχώρου (Cyber Security), Ηγεσία (Leadership) και Δίκαιο Ενόπλων Συγκρούσεων (Law of Armed Conflict). Ευχόμαστε σε όλους καλή σταδιοδρομία για το καλό της Πατρίδας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή παρέστησαν επίσης, εκτός φυσικά του Διοικητού της ΣΣΕ Υποστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, οι Ακόλουθοι Αμύνης των τεσσάρων χωρών, καθώς και συγγενείς των νέων ανθυπολοχαγών.