Συνελήφθη τελικά το πρωί της Δευτέρας ο τέως βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αναζητείτο από τις Αρχές ήδη από την Παρασκευή. Το αξιοπερίεργο στην υπόθεσή του είναι ότι ενώ είχε περάσει τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και η εκτίμηση όλων είναι ότι είχε καταφύγει στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, τελικά εντοπίστηκε στην Πεντέλη σε φιλικό του σπίτι. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και το ΙΧ του. Εξετάζεται αν θα σχηματιστεί δικογραφία και εις βάρος του προσώπου που τον υπέθαλψε, αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να χρησιμοποίησε παράδρομους της Εθνικής Οδούς, ακόμα και χωματόδρομους, για να ταξιδέψει από την Ορεινή Ναυπακτία στην Αττική.

Ο Κ.Μπαρμπαρούσης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων: 

Στην Αιτωλοακαρνία προσπάθησε να ξεφύγει με το βουλευτικό αυτοκίνητο από τα περιπολικά. Μάλιστα παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην περιοχή και να τον συλλάβουν, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Κ.Μπαρμπαρούσης δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με «ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα» κατάφερε οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή να ξεφύγει.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή.

Ο βουλευτής είχε καλέσει ουσιαστικά σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής, με αποτέλεσμα να υπάρξει παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.