Στη ΓΑΔΑ αρχικά και στη συνέχεια στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε ο Κ.Μπαρμπαρούσης, τέως βουλευτής της ΧΑ, ο οποίος συνελήφθη το πρωί μετά από τρεις μέρες ανθρωποκυνηγητού από την ΕΛΑΣ. Κατά την έξοδό του στα δικαστήρια, ο Μπαρμπαρούσης φώναξε «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και έως τότε παραμένει κρατούμενος. Ο δικηγόρος του είπε ότι θα αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα ο συνήγορος του, κ. Κορατζόπουλος δήλωσε: «Ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης του θυμικού. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορα να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προβτων ευθυνών τους.»

Ο βουλευτής εντοπίστηκε στην Πεντέλη σε φιλικό του σπίτι. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και το ΙΧ του. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να χρησιμοποίησε παράδρομους της Εθνικής Οδούς, ακόμα και χωματόδρομους, για να ταξιδέψει από την Ορεινή Ναυπακτία στην Αττική.

Ο Κ.Μπαρμπαρούσης είχε καλέσει ουσιαστικά σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής, με αποτέλεσμα να υπάρξει παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.