Την αποθέωση από 2.000 Βολιώτες γνώρισε η διεθνούς φήμης Μουσική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο μιας ονειρικής βραδιάς που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας συνθέτη και δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο. Παράλληλα με τη συναυλία αυτή, και «μέσω» αυτής πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από τη Θεσσαλία σε όλη την Ελλάδα, με την υλοποίηση του ονείρου του «Ιππόκαμπου» για την αγορά μικρού λεωφορείου, που έγινε πλέον πραγματικότητα.

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θερινό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», με τον κόσμο να αποθεώνει τη διάσημη Μπάντα του ΠΝ στο μεγάλο αφιέρωμα για τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο. Μια μεγάλη συναυλία , που διοργανώθηκε για μια ακόμα φορά από το Παγκόσμιο Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και τον Σύλλογο Ελασσονιτών Νομού Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Διευθύνσεως Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, με έντονα κοινωνικά μηνύματα, που συμπεριελάμβανε τα πάντα: ποιότητα, αισθητική, μουσική, τραγούδι, χορογραφίες, συγκίνηση και έντονα κοινωνικά μηνύματα από τη Θεσσαλία προς όλη την Ελλάδα.

Η συναυλία αυτή της Μπάντας του ΠΝ που καθήλωσε επί 2,5 ώρες τους θεατές, είχε και τον ιερό σκοπό να βοηθήσει ουσιαστικά το Σωματείο των Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» να πραγματοποιήσει άμεσα έναν μεγαλόπνοο στόχο του εδώ και 10 χρόνια, που είναι να προμηθευτεί ένα μικρό λεωφορείο με αναβατόριο, για να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες, που δεν διαθέτουν δικό τους ειδικά διαμορφωμένο όχημα. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι μετά από αυτή τη συναυλία της Μπάντας του ΠΝ, προς τιμήν του «Ιππόκαμπου» λήγει οριστικά αυτό το χρόνιο πρόβλημά του και το όνειρό του θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πραγματικότητα, αφού συγκεντρώθηκε το ποσό που απαιτούνταν για να καταστεί εφικτή η αγορά του μικρού λεωφορείου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας του ΠΝ έχει ο Κερκυραίος μαέστρος Πλωτάρχης (Ε) Γεώργιος Τσιλιμπάρης ΠΝ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια που έχει την ευθύνη της με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη του συνόλου εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες της Ευρώπης.

Τα κείμενα και την αφήγηση στη συναυλία ήταν του μεγάλου Αλέξη Κωστάλα με τη συμμετοχή εξαιρετικών σολίστ, όπως της σοπράνο Σύλβιας Τσιμπανάκου, του βαρύτονου Θεόδωρου Μπιράκου και του τενόρου Ανδρέα Καραούλη. Επίσης συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου, ενώ τις χορογραφίες είχε αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου και οι χορευτές της Chorus Line.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία αυτή επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα στο Θερινό θέατρο Τρικάλων, με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Τρικάλων, με την ίδια εξαιρετική επιτυχία και σε ένα επίσης κατάμεστο θέατρο.

Λ.Σ.Μ.