Πληροφορίες που φέρουν τη Σαμάνθα Λιθγουάιτ να στρατολογεί δεκάδες γυναίκες μερικές από τις οποίες, όπως και η ίδια, έχουν ασπαστεί το Ισλάμ προκειμένου να κάνουν «χτυπήματα» σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης αποκαλύπτουν Βρετανοί πράκτορες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Ελλάδα, οι ακτές της Ισπανίας, τα Κανάρια Νησιά, η Τουρκία και η Κύπρος. Οι λεπτομέρειες προέρχονται από κρυπτογραφημένα email, τηλεφωνήματα και από τις υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών. 

Η «Λευκή Χήρα» είναι η Νο1 καταζητούμενη γυναίκα τρομοκράτης στον κόσμο και θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό δεκάδων επιθέσεων αυτοκτονίας στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, υπάρχει ο φόβος ότι έχει στρατολογήσει έως και 30 τρομοκράτες, που έχουν διδαχτεί πώς να φτιάχνουν γιλέκα με εκρηκτικά και να επιλέγουν τους δικούς τους στόχους.

«Είναι μέντορας δεκάδων γυναικών τρομοκρατών και προτιμά τις λευκές που ασπάζονται το Ισλάμ γιατί πιστεύει ότι τις υποπτεύονται λιγότερο οι αρχές ασφαλείας. Εχει πείσει πολλές εξτρεμίστριες ότι πρέπει να θυσιάσουν τη ζωή τους να θέλουν να είναι πραγματικές δούλες του Ισλάμ. Η Λιθγουάιτ εκμεταλλεύεται τις πολύ ευάλωτες γυναίκες, που είναι εύκολο να τις χειραγωγήσει», ανέφερε πηγή της Daily Star.

Μάλιστα, οι πηγές αναφέρουν πως είναι περικυκλωμένη από σωματοφύλακες και εμπιστεύεται ελάχιστους ανθρώπους, σχεδόν μόνο γυναίκες και για αυτό έχει αποδειχθεί τόσο δύσκολη η σύλληψή της, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως η Λιθγουάιτ μεγάλωσε στο Ολσμπουρι της Βρετανίας και ασπάστηκε το Ισλάμ στην εφηβεία της. Αργότερα, παντρεύτηκε τον γεννημένο στην Τζαμάικα Ζερμέν Λίντσεϊ. Απέκτησε το παρατσούκλι «Λευκή Χήρα» όταν εκείνος μετείχε στις επιθέσεις στο Λονδίνο, στις 7 Ιουλίου 2005, βάζοντας τέλος στη ζωή του, σκοτώνοντας άλλα 26 άτομα.