Παράνομη χαρακτήρισε την απόλυσή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Κέντρο, Σταμάτης Πουλής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Με αφορμή την απόλυσή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ: «Διεκδικώ την πρωτιά (πρώτος πρόεδρος εργαζομένων που απολύεται) και δεν θέλω να τη χάσω, είναι τιμή μου ειδικά όταν αυτός ο υπουργός είναι ο κ. Πολάκης της 'πρώτης φορά Αριστερά'» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η απόλυσή του έχει σχέση με την πίεση που δέχτηκε από τον κ. Πολάκη να υπογράψει εναντίον του κ.Γεωργιάδη: «Είναι και άλλα θέματα αλλά από εκεί έχει ξεκινήσει όλη η στοχοποιήση από τον κ. Πολάκη. Το έχει πει ο κ.Πολάκης ο ίδιος δημόσια στη Βουλή γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει μια ανοιχτή στοχοποίηση και προς το πρόσωπό μου και προς άλλους υπαλλήλους ακριβώς για το λόγο ότι δεν δεχτήκαμε να παγιδεύσουμε τον κ. Γεωργιάδη με ψεύδη και συκοφαντίες προκειμένου ο κ. Πολάκης να κάνει το πολιτικό του show και επιδιώξει τις δικές του σκοπιμότητες.»

Ερωτηθείς ποια είναι η κατηγορία με την οποία αποφασίστηκε η απόλυσή του: «Η τυπική κατηγορία όπως οι ίδιοι τη διατύπωσαν στο ΔΣ, είναι ότι υπάρχει κλονισμός εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο μου, διότι λόγω των καταγγελιών στις οποίες έχω προβεί με την ιδιότητά μου του προέδρου των εργαζομένων αυτό είχε αποτέλεσμα 15 δικογραφίες να έχουν ανοίξει εις βάρος του κ. Πολάκη και της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ της νυν για πράξεις τους και παραλήψεις κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Πολάκη.»

Ερωτηθείς αν το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε το δικαίωμα να προχωρήσει στην απόλυσή του: «Όχι, δεν είχε το δικαίωμα, έχει παραβιάσει βάναυσα συνταγματικές αρχές και δικαιώματά μας καθώς και την εργατική νομοθεσία αλλά και το συνδικαλιστικό νόμο. Παράδειγμα πρώτο, εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εις βάρος τριών συνεργατών, ποινική δίωξη είναι κύρια ανάκριση δεν είναι ούτε καν παραπομπή σε δίκη. Έχουν ασκηθεί από το Μάρτιο του 2017 ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη από κοινού με επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου για υπεξαγωγή στοιχείων και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε τρεις συνεργάτες του κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης τους τρεις αυτούς επειδή έχει γίνει δίωξη, έχει ζητήσει την απόλυσή τους όπως εγγράφως έχει ζητήσει τη δική μας απόλυση; Όχι. Δεν είναι ούτε καν δύο μέτρα και δύο σταθμά λεω ότι εδώ πέρα υπάρχει πολιτική δίωξη και παράφορη παραβίαση της νόμιμης διαδικασίας. Εδώ μιλάμε για παρανομία.

Για να απολυθώ εγώ ως συνδικαλιστής πρόεδρος των εργαζομένων θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του συνδικαλιστικού νόμου η οποία λεει ότι πιο πριν θα πρέπει να αποφανθεί τριμερής επιτροπή ανεξάρτητη η οποία δεν είναι κάποιο πειθαρχικό συμβούλιο από συναδέλφους που είναι της λογικής «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», είναι μια τριμερής επιτροπή στην οποία προΐσταται πρόεδρος Πρωτοδικών. Η οποία αυτή επιτροπή δεν συνεκλήθη ποτέ, δεν απεφάνθη ποτέ κι αυτό έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι ξέρανε ότι δεν υπήρχε περίπτωση πρόεδρος Πρωτοδικών να εγκρίνει τέτοια απόλυση η οποία είναι παράφορα παράνομη. Εξ όσων γνωρίζω είναι η πρώτη απόλυση προέδρου εργαζομένων σε δημόσια επιχείρηση.

Επικαλεστήκανε κυνικά το γεγονός ότι 15 ξεχωριστές δικογραφίες εις βάρος του κ.Πολάκη και της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτές στην Εισαγγελία διαφθοράς κατόπιν δικών μου καταγγελιών. Αυτό είναι ο ορισμός της πολιτικής δίωξης. Πρόκειται περί ανηθικότητας, υποκρισίας και αυθαιρεσίας.

Ο κ. Πολάκης στις 25 Ιουνίου καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη ως κοινός συκοφάντης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος μου. Ο κ. Πολάκης έχει προσωπική βεντέτα, διότι αυτά τα οποία εγώ λεω αναδεικνύουν τις παρανομίες του οπότε στο πλαίσιο αυτό προκειμένου να μην ακούσει ο κόσμος τις παρανομίες του προσπαθεί να πετάξει λάσπη.»

Ερωτηθείς αν του έδωσε τα χρήματα που εκδικάστηκαν: «Τα οκτώ χιλιάρικα δεν μου τα έχει δώσει και έχει 100 ευρώ την ημέρα τόκο. Ο κ. Πολάκης προφανώς έχει λεφτά και δεν τον νοιάζει από τη συμπεριφορά του αυτό συμπεραίνω. Επίσης μοιράζει και λεφτά όπως πχ στο βουλκανιζατερά τον φίλο του που τον έχει βάλει διοικητή νοσοκομείου με 4.000 ευρώ. Εγώ και οι τρεις συνάδελφοί μου που απολυόμαστε είμαστε υψηλών προσόντων υπάλληλοι, χαμηλόμισθοι όμως με πτυχία και μεταπτυχιακά στο χώρο των οικονομικών, της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν είμαστε προνομιούχοι σαν τον βουλκανιζατερά του κ. Πολάκη και αυτό το λεω για να ακούσουν πιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.»

Για τις προσλήψεις του κ. Πολάκη: «Τα δυόμισι χρόνια έχει κάνει 800 παράτυπες προσλήψεις ύψους 17,5 εκατ. ευρώ και κυνηγά 22 ανθρώπους που δούλεψαν για 5-6 μήνες για 700 ευρώ το μήνα».

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του: «Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παρανομία είναι η νομιμότητα. Όπως κάθε φορά έχουμε πάει στα δικαστήρια και έχουμε δικαιωθεί, προφανώς και θα το πάμε μέχρι τέλους, γιατί μιλάμε για μια γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυθαιρεσίας και παρανομίας και αυτά τα οποία κάνουνε και η εντεταλμένη διοίκηση από τον κ. Πολάκη και ο κ.Πολάκης και η κα Παπασπύρου είναι κατάχρηση εξουσίας. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτά να μείνουμε απαθείς, ίσα-ίσα τώρα ξεκινάμε.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχουν γίνει κομματικές παρεμβάσεις και από τις άλλες κυβερνήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ: «Δεν μπορεί να υπάρχει κανένας χώρος στη Δημόσια Διοίκηση στη χώρα που να πει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ωστόσο υπήρχανε πάρα πολλοί έλεγχοι συνεχόμενοι από ανεξάρτητες αρχές και τίποτα δεν είχε διαπιστωθεί από αυτά τα οποία λεει ο κ. Πολάκης. Επίσης εδώ και δύο χρόνια παρότι τα καταγγέλλει ο κ. Πολάκης δεν αποδεικνύεται τίποτα άρα δεν ψάχνουμε για κατι το οπολιο είναι τέλειο, ψάχνουμε για κάτι που να λειτουργεί σωστά. Το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε σωστά και προσέφερε, αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν γίνει ποτέ.»