Εικόνες αποκάληψης εκτυλίσσονται απο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στην Ανατολική Αττική. Μετά τη μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και μένεται μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή της Κινέτας, ένα δεύτερο μεγάλο μέτωπο - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- ξέσπασε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στην Καλλιτεχνούπολη. Λόγω και των ισχυρών ανέμων οι οποίοι ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ η πυρκαγιά ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος άνω των 10 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης. Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και τα περρισότερα από τα σπίτια του οικισμού. Συνολικά έχουν καεί πάνω από 50 σπίτια όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος.


Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές. Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα. Την ίδια ώρα εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα καθώς επίσης και η περιοχή του Ζούμπερη.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά φαίνεται πως κινείται προς την περιοχή της Νέας Μάκρης ενώ όλα εξαρτώνται από τους ανέμους οι οποίοι μένονται πολύ ισχυροί.

Σημειώνεται πως στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δείτε τα σχετικά βίντεο