Την παραίτησή του υπέβαλε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ίσως ο πλέον εξαφανισμένος των ημερών της τραγωδίας στο Μάτι. Η παραίτηση υποβλήθηκε στον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. 

Ο κ. Καπάκης ήταν «παρών» στη σύσκεψη-παρωδία που έγινε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, παρουσία του πρωθυπουργού. Έκτοτε εξαφανίστηκε.

Η νέα τακτική πλέον της κυβέρνησης είναι μία είδηση την ημέρα στη μάχη της επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης: Μετά τον Νίκο Τόσκα (Παρασκευή), έφυγαν οι «αλάνθαστοι» της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, την Κυριακή. 

Ο αντιπύραρχος ε.α. είχε αναλάβει καθήκοντα στις 22 Οκτωβρίου 2015. Από το 2013 είναι μέλος του «Πράττω» υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Ειναι και δημοτικός σύμβουλος στην Άνδρο.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και υπέβαλε την παραίτησή του.»

Νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ταφύλλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.