Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε έκταση με ξηρά χόρτα στη Σαρωνίδα Αττικής. Το μέτωπο εντοπίστηκε στο  44ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών-Σουνίαυ και αμέσως κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν και εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα ελικόπτερο και δυο αεροσκάφη, τα οποία έχουν ριχτεί στη μάχη της πυρόσβεσης.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Νέο μέτωπο στη Ζάκυνθο

Ενώ ακόμα «σιγοκαίνε» οι πυρκαγιές στον Κοιλιωμένο και το Μαχαιράδο, μια νέα πυρκαγιά είχαμε τη νύχτα και συγκεκριμένα γύρω στις 02:55, στο χωριό της Λιθακιάς, στη νότια Ζάκυνθο.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες όπου, με την βοήθεια του κατοίκων της περιοχής, έθεσαν μετά από περίπου τρείς ώρες μάχης με τις φλόγες, υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Είναι η πέμπτη φωτιά που ξεσπάει στην περιοχή της Λιθακιάς το φετινό καλοκαίρι γεγονός που προβληματίζει, τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και την ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Λίγο πριν το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στις Μελαμπές Ρεθύμνου. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.