Με ένα συγκινητικό μήνυμα περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κεντρική Εύβοια εξαιτίας των πυρκαγιών ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι «μετράμε τις πληγές μας» και ευχαριστώντας τους ανθρώπους που βοήθησαν έμπρακτα στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Ο κ. Μπακογιάννης, που βρέθηκε στο σημείο των πυρκαγιών από την πρώτη στιγμή και εκτέλεσε στο έπακρο το καθήκον του για να προστατεύσει τους πολίτες, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Μετράμε τις πληγές μας. Η φωτιά στην κεντρική Εύβοια δείχνει διαχειρίσιμη και ας έχει ακόμα δρόμο. Ευτυχώς όλοι οι άνθρωποί μας είναι καλά και δεν θρηνήσαμε ζωές. Βέβαια και ένα δέντρο να χαθεί δεν μπορεί να αισθάνεσαι ικανοποίηση. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και τον σεβασμό μου στον Δήμαρχο και τον Δήμο, στους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, την ομάδα της Περιφέρειας, την Πολιτική Προστασία, τους δασικούς, τα στελέχη του ΕΚΑΒ, τους χειριστές των μηχανημάτων, τους εθελοντές και όλους αυτούς που βοήθησαν. Προτεραιότητα τώρα η αποκατάσταση του περιβάλλοντος».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπακογιάννης έθεσε σε επιφυλακή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, τον μηχανισμό της Περιφέρειας για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.

Δείτε την ανάρτησή του: