Στο χωριό Γαβαλας, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Εύβοιας, που βρίσκεται σε κίνδυνο έπειτα από τη μεγάλη φωτιά που «καίει» από το μεσημέρι της Πέμπτης μετέβη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και νεοεκλεγμένο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη νύχτα, δίνουμε μεγάλη μάχη. Τις τελευταίες ώρες αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, γιατί πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε τρεις πυρκαγιές ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» για τη φωτιά στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στην Εύβοια.

'Οπως είπε ο κ.Μπακογιάννης, στην περιοχή επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ με τις δικές τους δυνάμεις, υδροφόρες και ερπυστριοφόρα οχήματα, συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο δήμος.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αυτοί είναι οι ήρωες», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ανέφερε δε πως οι πυροσβέστες «έχουν πολλή δουλειά να κάνουν» παρά το ότι ο άνεμος στην περιοχή έχει καταλαγιάσει και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι στα 2 με 3 μποφόρ.