Στα χέρια του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση βρίσκονται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα προστιμα στα μέλη του ΔΣ της Folli Follie (συνολικά 11 άτομα). Πρόκειται για αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Ο Δραγάτσης διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση 

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις παραλήφθησαν με καθυστέρηση ενός μήνα. Αρχικά, ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Τα μέλη της Επιτροπής μάλιστα έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie.

Αντίθετα, περιέχει μονον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας , με αναφορές μονο στη διοικητική διαδικασία. Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, αν θα καλεσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους εχουν επιβληθεί προστιμα για χειραγώγηση . Η έρευνα όμως θα προχωρήσει περισσότερο Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχον ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλααγοράς για καθυστερηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας .

Η εταιρία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie στις 12 Σεπτεμβρίου.