Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη, σύφμωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, κοντά στον Πέπλο, από ελληνική στρατιωτική περίπολο.

Όπως αναφέρει το Evros-news.gr, ο τούρκος στρατιωτικός πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ελληνικό έδαφος, έφερε τον οπλισμό του, ενώ η σύλληψη του έθεσε αυτόματα σε συναγερμό τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στρατιωτικές πήγες δεν επιβεβαιώνουν επισήμως τη σύλληψη, αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για χαμηλής έντασης περιστατικό οι λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Απλά διαψεύδεται ότι έπεσαν πυροβολισμοί κατά την σύλληψη.

Οι ίδιες πληροφορίες από τον Έβρο αναφέρουν ότι αμέσως μετά την σύλληψη του Τούρκου στρατιωτικού, του οποίου είναι ακόμα άγνωστος ο βαθμός, η ιδιότητα, η μονάδα που υπηρετεί και άλλες λεπτομέρειες, τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλο το μήμος του νομού Έβρου, τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, από την περιοχή τηςε Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές. Εκεί όπου την 1η Μαρτίου είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους οι δυο έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι παρέμειναν φυλακισμένοι από τους Τούρκους επί 167 ημέρες στην Αδριανούπολη και αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά στις 14 Αυγούστου.

Αντίθετα, τόσο οι τοπικές στρατιωτικές όσο και οι αστυνομικές αρχές, αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, παραπέμπουν σε κεντρικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τηρούν «σιγή ιχθύος».