Για φαινόμενα διάλυσης που γίνονται όλο και πιο ορατά το τελευταίο διάστημα κάνει λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς Χρήστος Καλός ο οποίος μέ επιστολή του προς τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο γνωστοποίησε την παραίτηση του καλώντας τον να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συνδυασμού, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου αρχηγού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση:

"Κε Δήμαρχε, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης»,

Μετά από τα τελευταία φαινόμενα διάλυσης που γίνονται όλο και πιο ορατά και τις συνεχώς πιο έντονες διαμαρτυρίες, θεωρώ ότι πλέον είμαι αναγκασμένος και υποχρεωμένος απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και στους δημότες, που με ακολούθησαν στηρίζοντας τον συνδυασμό μας, να ζητήσω άμεση Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Έχετε δεσμευτεί άλλωστε ότι θα την συγκαλείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που δεν πράξατε από μηνός Απριλίου.
Η αφορμή είναι βέβαια τα ανωτέρω, αλλά η ουσία είναι η πρόδηλη ανεπάρκεια και αδυναμία αντιμετώπισης τόσο των σημαντικών προβλημάτων του δήμου μας, όσο και αυτών της καθημερινότητας. Κυρίως όμως η αποτυχία εύρεσης άμεσης και ουσιαστικής λύσης αυτών.
Ελάχιστα έως μηδενικά από αυτά που προεκλογικά υποσχεθήκαμε στο φυλλάδιό μας , το οποίο μαζί συντάξαμε, έγιναν πράξη.

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο τρόπος που επιλέξατε να ασκήσετε διοίκηση δεν αφήνει την παραμικρή ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Ο δήμος Κηφισιάς, οι τρεις πόλεις μας, δεν χρειάζονται διοίκηση φοβική, αδύναμη, άτολμη, απρογραμμάτιστη, επιφανειακή και εν τέλει αναποτελεσματική.
Είναι ξεκάθαρο ότι το μοντέλο της δημαρχοκεντρικής, παλαιοκομματικής διοίκησης που ασκείτε, δεν αφήνει περιθώρια ανάδειξης των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μελών του συνδυασμού μας, που κατά την προσωπική μου άποψη είναι στην πλειοψηφία τους ικανά.

Έχω την βεβαιότητα ότι κάθε ελπίδα αντιστροφής της πορείας του συνδυασμού μας δεν υφίσταται υπό την αρχηγία σας και αυτή η βεβαιότητα υπάρχει διάχυτη και στους δημότες μας.

Σας καλώ λοιπόν, στα πλαίσια της δημοκρατικότητας που τόσο καιρό επικαλείστε, σαν πρώτος ανάμεσα σε ίσους, να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ και ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συνδυασμού μας, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου αρχηγού, ο οποίος θα οδηγήσει την παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο το καλό της πόλης μας και την διευκόλυνση της ζωής των δημοτών μας.
Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση άρνησής σας να συγκαλέσετε άμεσα Συνέλευση, θα θέσω τον εαυτό μου εκτός παράταξης.
Με φιλικούς χαιρετισμούς και αίσθημα ευθύνης

Χρήστος Καλός "