Ιδιαίτερη εντύπωση και θετικά σχόλια προκάλεσε το Repair Café του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην 83η ΔΕΘ.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του καφέ στο Εξωτερικό Περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης έδινε τη δυνατότητα στο κοινό να φέρει για επισκευή τις συσκευές τους.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να φέρει τις χαλασμένες του ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και να τις επισκευάσει μαζί με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που θα το συμβουλεύει για την κατάστασή τους και για την ορθή περιβαλλοντικά εναπόθεσή τους σε περίπτωση οριστικής βλάβης.

Μία ξεχωριστή ιδέα που έχει υλοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και που προωθεί την επαναχρησιμοποίηση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και τη μείωση της αλόγιστης αγοράς νέων.

Το Repair Cafe, άλλωστε, είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους για να γνωρίσει κανείς πώς επισκευάζονται οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές του και ποιος είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισής τους όταν πάψουν οριστικά να λειτουργούν.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρης Πολιτόπουλος: «Στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΟΑΝ για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην επαναχρησιμοποίηση των συσκευών τους οργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Repair Café. Φέτος, το πρωτότυπο αυτό καφέ υλοποιήθηκε στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι πολίτες που επισκέφτηκαν τη ΔΕΘ μπορούν να προσκομίσουν τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους για να εξεταστεί δωρεάν η δυνατότητα επισκευής τους και να διορθωθούν (αν είναι εφικτό) από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Σκοπός της δράσης αυτής, άλλωστε, είναι στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας να γίνει συνείδηση στους πολίτες ότι πρέπει να εξαντλείται η δυνατότητα επισκευής μιας χαλασμένης συσκευής πριν την απορρίψουν».