avatar

Εμείς οι Έλληνες
Λάμπρος Καλαρρύτης

Αποκαταστάθηκε το «βομβαρδισμένο» οδικό δίκτυο Προκόπι-Μαντούδι

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι η Περιφέρεια δίνει μάχες για να εξασφαλίσει προσβάσεις με ασφάλεια

9jbhr0priwqm7b05z93y

Πληθώρα υλικών ζημιών τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» που έπληξε το Σαββατοκύριακο την περιοχή του Μαντουδίου της Εύβοιας. Οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τον ισχυρό άνεμο ξεκόλλισαν όγκους δέντρων που έφραξαν τον δρόμο.

Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με τα συνεργεία από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να καθοδηγήσουν το νερό που έμοιαζε με θάλασσα έξω από το χωριό, αποτρέποντας σημαντικότερες ζημιές καθώς και ανθρώπινες απώλειες.

Αυτή τη στιγμή στο Μαντούδιο τα νερά έχουν υποχωρήσει και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί έπειτα από την άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία αποκατέστησε τις ζημιές σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του που είχε καταστραφεί από τα νερά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

Στον δρόμο βρίσκονται σήμερα 20 μηχανήματα της Περιφέρειας που δουλεύουν σε κομμάτια του δρόμου στο Προκόπι, προκειμένου από αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο στην περιοχή Μαντουδίου Εύβοιας, ενώ παράλληλα στην περιοχή υπάρχουν μηχανικοί που κάνουν τις μελέτες για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης.

«Η Περιφέρεια είναι σε συναγερμό. Δίνει μάχες από άκρη σε άκρη της Στερεάς. Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση ενός σχεδόν "βομβαρδισμένου" οδικού δικτύου για να εξασφαλίσουμε προσβάσεις με ασφάλεια» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και συμπληρώνει: «μετράμε τις πληγές μας. Προχωράμε στην αποτίμηση των καταστροφών όχι μόνο για τι αναγκαίες αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά και για νέα έργα υποδομών διεκδικώντας νέες χρηματοδοτήσεις. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά πολλά λόγια».

Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας στην δημοτική ενότητα Κηρέως, Γιάννης Χαλιούλιας, αναφερόμενος στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου δήλωσε και αυτός με τη σειρά στο Πρακτορείο ότι «Έχουμε δώσει αγώνα, μάχη για να κρατήσουμε αυτό το κομμάτι Προκόπι - Μαντούδι ανοιχτό. Από την πρώτη κιόλας μέρα της κακοκαιρίας μέσα σε 4-5 ώρες είχαμε καταφέρει να κατευθύνουμε τον τεράστιο όγκο νερού που κατέβαινε σε άλλες διόδους.