Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα πραγματοποίησε η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

Μετα την έρευνα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλοwς, μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του , τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και μία βασική διοικητική υπάλληλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται υπόθεση οικονομιών ατασθαλιών στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, σε σχέση με εκδηλώσεις που έγιναν για το Μεταναστευτικό. 

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε, «κατά τη διάρκεια των τακτικών δημοσιονομικών διαδικασιών και ελέγχων του Κοινοβουλίου, έφτασαν στο φως διάφορες συναλλαγές που έγιναν και έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το Γραφείο των Αθηνών και προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους. Ύστερα από μια εσωτερική έρευνα, το Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποχρεωμένο να παραπέμψει την υπόθεση στον OLAF, την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ. Η OLAF επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα».

Η είδηση αποτελεί έκπληξη για τα δημοσιογραφικά γραφεία, αφού το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα έχει επανειλημμένως επαινεθεί ως αποτελεσματικό από φορείς του Ευρωκοινοβουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν ξεκινήσει έρευνα από τον περασμένο Ιούνιο.