Υπό διερεύνηση βρίσκεται ακόμη η πολύκροτη υπόθεση του πλοίου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» το οποίο βυθίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Σαρωνικό έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα προκαλώντας τεράστια ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο και ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές ζημιές.

Όπως αποκαλύπτει με ερώτηση του στον υπ. Ναυτιλίας Φ. Κουβέλη, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει ή ολοκληρώσει την οποιαδήποτε έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος ενώ οι εισαγγελικές αρχές που ασχολούνται με τη σύνταξη της σχετικής δικογραφίας «διερευνούν μόνον τις ποινικές ευθύνες προσώπων που από πράξεις ή παραλείψεις των προκλήθηκε το ναυάγιο».

Συνεπώς ,τα κρίσιμα στοιχεία για τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Πριν από λίγες ημέρες «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσίασαν πόρισμα 300 σελίδων του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ενδεχόμενα η βύθιση του πλοίου μπορεί να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας ή άλλου μηχανισμού! Η εν λόγω έκθεση η οποία συντάχθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, δεν κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας αλλά κατευθείαν στη Δικαιοσύνη και τούτο αν μη τι άλλο, προκαλεί εύλογα ερωτήματα τα οποία ευθέως θέτει ο κ . Πλακιωτάκης στον κ. Κουβέλη.

ΔΓ