Η Αστυνομία θα πρέπει να συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη να τιμωρεί δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.
 
Με φόντο την καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, ο κ. Ντούμας τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία είναι αυτή που «κάνει κουμάντο» στην ΕΛΑΣ.

«Λέμε ότι φταίει η πολιτική ηγεσία ποιος να πούμε ότι φταίει ο Χατζηπετρής; Εφόσον η πολιτική ηγεσία κάνει κουμάντο στην Αστυνομία. Το αρχηγείο διευθύνεται και παίρνει εντολές και διαταγές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, είναι τόσο στενά συνδεδεμένα Αρχηγείο και πολιτική ηγεσία ώστε μπερδεύονται οι ρόλοι πάρα μα πάρα πολύ.

Σήμερα αστυνομικό τμήμα σημαίνει ότι έχουμε μια υπηρεσία που δεν μπορεί να αστυνομεύσει την περιοχή της, ίσα-ίσα επιβιώνει να μπορεί να έχει ένας αξιωματικό υπηρεσίας και έναν σκοπό και κάποιους ανθρώπους που να διεκπεραιώνουν υπηρεσίες ή μηνύσεις πολιτών.»

Για την Ομάδα ΔΕΛΤΑ: «Όταν έχεις ένα δίκτυο αστυνόμευσης, όταν υπάρχει μια κινητικότητα γύρω από τις περιοχές, από τις υπηρεσίες τότε υπάρχει ο φόβος της σύλληψης. Αυτό έκανε η ΔΕΛΤΑ με τις μόνιμες, συνεχείς περιπολίες και ήταν ο φόβος και ο τρόμος κυρίως των κουκουλοφόρων. Την περίοδο που λειτουργούσε η ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν είχαμε τέτοιου είδους καταδρομικές επιθέσεις ή σε αυτό το βαθμό και με αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα.

Η πρότασή μας είναι να αναπτυχτεί ένα δίκτυο αστυνόμευσης σε όλες τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερο βαθμό εγκληματικότητας και δη στο κέντρο των Αθηνών. Δεν μπορεί το κέντρο της Αθήνας να μην μπορεί να έχει μια πεζή περιπολία, μια εποχούμενη περιπολία να αστυνομεύσει την περιοχή του. Χθες εγκαινιάστηκε από τον αρχηγό ένα νέο σύστημα αστυνόμευσης και διατάσσει ο αρχηγός κάθε τμήμα θα βγάζει μια περιπολία και λεει ο διοικητής πού θα τη βρω την περιπολία, πού θα βρω τους αστυνομικούς; από τη στιγμή που δεν έχει προσλάβει η Πολιτεία προσωπικό.»

Σε ερώτηση για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι αστυνομικοί που δέχτηκαν επίθεση: «Καταρχάς μια ομάδα 50-100 ατόμων όταν κινείται θα πρέπει να υπάρχει η αστυνομία εκείνη που θα τους δει πριν φτάσουν στο Αστυνομικό τμήμα και να πληροφορήσει και να προετοιμάσει το αστυνομικό τμήμα. Υπάρχει ασφάλεια, κρατική ασφάλεια που είναι η δουλειά της να πληροφορεί για τέτοιου είδους ενδεχόμενες επιθέσεις. Δεύτερον στο Τμήμα δεν θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένας σκοπός και ιδιαιτέρα σε ένα τμήμα που είναι πολύ επικίνδυνο να δεχτεί επίθεση. Και τέλος όταν κάποιοι δράσουν και επιτεθούν σε ένα τμήμα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί γύρω που περιπολούν να τους καταδιώξουν και να τους συλλάβουν. Όταν είναι ένας άνθρωπος προσπαθεί να σώσει τον οπλισμό του, τη σωματική του ακεραιότητα και να μεταφέρει ασυρματικά-μεγάλη κουβέντα το ασυρματικά- έστω τηλεφωνικά μεταφέρει την επίθεση αυτή στο κέντρο επιχειρήσεων και οργανώνεται επιχείρηση σύλληψης με τις παρακείμενες αστυνομικές δυνάμεις αλλά αυτές δεν υπάρχουν ... τον ήπιαμε κύριοι.»

Σημείωσε πως όταν έχεις ένα δίκτυο αστυνόμευσης -όπως έκανε η ομάδα ΔΕΛΤΑ που έχει καταργηθεί- υπάρχει ο φόβος της σύλληψης.

Ζήτησε να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αστυνόμευσης στις περιοχές που έχουν μεγάλα προβλήματα και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.