Την πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος .

Τα πρώτα πράγματα που ζήτησε το ζευγάρι είναι να μάθει πως θα προμηθευτεί τηλεκάρτες κια πόσα χρήματα μπορούν να έχουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να αγοράσουν πράγματα από το κυλικείο των φυλακών.
Επίσης ο κος Παπαντωνίου ζήτησε γραφική ύλη να έχει στο κελί του γιατί όπως αποκάλυψε επιθυμεί να γράψει βιβλίο κατά την παραμονή του στη φυλακή.

Το ζεύγος Παπαντωνίου πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και άμεσα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο τμήμα των Γυναικείων φυλακών.

Ο κος Παπαντωνίου θα είναι μόνος του στο υπόγειο κελί του - όπως και κατά τον προαυλισμό -, ενώ η σύζυγός του είναι σε μια πτέρυγα με άλλα 9 κελιά, ωστόσο την Πέμπτη θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί σε άλλο κελί.

Το καθημερινό πρόγραμμα παραμονής του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιλαμβάνει προαυλισμό από τις 8 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα επιστρέφει το κελί του για την καθιερωμένη καταμέτρηση και στη συνέχεια θα ακολουθεί ο απογευματινός προαυλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο δεν έχουν εμφανιστεί ούτε οι δικηγόροι του ζεύγους ούτε κάποιος άνθρωπος από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Από τις πρώτες κινήσεις του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου μέσα στις φυλακές ήταν το μεσημεριανό γεύμα. Το μενού που είχε προγραμματιστεί ήταν φασολάδα, ενώ αντίστοιχα το βράδυ έφαγαν πένες με τυρί.