Ραντεβού στη Χάγη είχαν πριν από λίγες ημέρες οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανικα και Γιώργος Ευαγγέλου, οι οποίοι  χειρίζονται τις δικογραφίες εξοπλιστικών προγραμμάτων με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου, με συναδέλφους τους από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η   Ελλάδα έχει υποβάλλει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του. Οι χώρες αυτές είναι η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Κύπρος.  

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην επίμαχη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και όπως έγινε γνωστό η ποινική δικογραφία της Αθήνας για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών προκάλεσε έρευνα και σε μία από τις άλλες 4 χώρες με ελεγχόμενο άλλο, αλλοδαπό πρόσωπο.    

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα και αναμένεται η εισαγγελική πρόταση το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία τους για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται, αποφασίστηκε από τις δικαστικές αρχές η προφυλάκιση τόσο του Γιάννου Παπαντωνίου όσο και της συζύγου του.