Από το μηδέν ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛΑΣ προκειμένου να φθάσει στον δράστη ή στους δράστες της εκτέλεσης του 46χρονου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης στη Βούλα έχουν ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να δουν αν το όπλο ήταν «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια, ενώ μέσα από το υλικό από τις κάμερες της πολυτελούς κατοικίας της οδού Τροίας όπου διέμενε ο «Αυστραλός» με την σύζυγό του Βικτώρια Καρύδα και τα δύο παιδιά τους αλλά και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος που υπήρχαν στο σπίτι του 46χρονου κατέγραψαν τον εκτελεστή του. Ένας άνδρας ύψους περίπου 1,70 μ., ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα, προσπαθούσε να καλύψει το πρόσωπό του, ενώ παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του το μοιραίο βράδυ. Καταγράφεται επίσης να πηγαίνει προς το ΙΧ του θύματος, ένα Smart, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και να ανοίγει πυρ εναντίον του θύματος. Τον πυροβόλησε 6 φορές, όμως οι 4 σφαίρες βρήκαν τον επιχειρηματία στο σώμα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο εκτελεστής διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός.

Την ίδια στιγμή όλες οι έρευνες έχουν στραφεί στις επαγγελματικές δραστηριότητες του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία σε Παραλιακή και Μύκονο. Πιο συγκεκριμένα οι Αρχές ψάχνουν για τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης του 46χρονου έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφάλειας, ίσως τα ανοίγματα του «Αυστραλού» στη Μύκονο να ενόχλησαν κάποιους που θεώρησαν ότι πάει να βάλει χέρι στη «χρυσή πίτα» της Μυκόνου και για αυτό πήραν την απόφαση να τον «σβήσουν» μια και καλή από τον χάρτη με σφραγισμένο συμβόλαιο θανάτου.

Για το λόγο αυτό, από τα γραφεία του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα περάσουν ένας- ένας οι στενοί του συνεργάτες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Μακρής δεχόταν απειλές ή ενοχλήσεις από συγκεκριμένα άτομα, ενώ ήδη έχει καταθέσει η σύζυγός τους και γνωστό μοντέλο, Βικτώρια Καρύδα. Παράλληλα και μέσα από τις καταθέσεις, της συζύγου του , του πατέρα και ατόμων του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του, προσπαθούν να μάθουν αν ο 46χρονος είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές και αν φοβόταν κάτι, έτσι ώστε να βρουν το κίνητρο που θα τους δείξει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα.

Συνδέεται με την επίθεση στον Πειραιά;

Παράλληλα, εξετάζουν τυχόν διασύνδεση των δύο υποθέσεων, αυτής του 46χρονου στη Βούλα και αυτής του 38χρονου που πυροβολήθηκε στην Ακτή Κονδύλη, μια μέρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Γιάννη Μακρή. Το θύμα της επίθεσης στην Ακτή Κονδύλη γλίτωσε γιατί κόλλησε το καλάσνικοφ των δραστών.

Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε καταστήματα της Μυκόνου.

Σύμφωνα με αυτή την προχωρημένη εκδοχή, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο 38χρονος και ο 46χρονος να είχαν υπογράψει συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η εκδοχή τρίτο εγκληματικό «διευθυντήριο» να έδωσε την εντολή εξόντωσης και των δύο.

Ο 38χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείτο στη Μύκονο σε εταιρεία security την οποία φερόταν να διαχειρίζεται ο πρώην αξιωματικός της ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Το περασμένο καλοκαίρι, παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα είχε και ο 46χρονος «Αυστραλός» μέσω εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας, με έδρα την Καλλιθέα, μέτοχος της οποίας ήταν και ο ίδιος. Μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν κίνητρο ή αφορμή που θα προκαλούσε την εντολή δολοφονίας.

O «Αυστραλός» δεν είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για κάτι

Την ίδια ώρα, στελέχη της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως ο «Αυστραλός» δεν είχε απασχολήσει για κάποια έκνομη ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε και πληροφοριακά, παρά τα όσα -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να έχει διαπράξει στην Αυστραλία. Το μοναδικό περιστατικό στο οποίο φαίνεται να έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Ελλάδας ήταν το 2011, όταν δήλωσε την κλοπή ενός χρυσού ρολογιού Rolex μεγάλης αξίας από δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε. Το πανάκριβο ρολόι βρέθηκε, με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να καταθέτουν μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση, υπόθεση μάλιστα που θα εκδικαζόταν την... 1η Νοεμβρίου του 2018, δηλαδή χθες!

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του

Συγκλονίζει ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων τις πρώτες στιγμές που η σύζυγος του θύματος έμαθε για τον θάνατό του. Η Βικτώρια Καρύδα σε κατάσταση σοκ θρηνεί για την δολοφονία του συζύγου της, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί και φωνάζει «το αγόρι μου, ο βασιλιάς μου, αχ , γιατί σε φάγανε».