Αποστολή στους Βουλιαράτες: Δημήτρης Γιαννακόπουλος / Παναγιώτης Φωτεινός

Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Κόσμος από όλη την Ελλάδα έφτασε στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ής Οκτωβρίου. Όλοι κρατάνε ελληνικές σημαίες, ενώ στο χωριό δεν υπάρχει σημείο χωρίς την ελληνική σημαία.

 

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο χωριό Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη (δεν είναι Βόρεια Ήπειρος, είναι νότια Αλβανία) και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 35χρονου, η οποία έκλεγε πάνω από το φέρετρο. Στο τζάμι υπήρχε ένα σκίτσο με τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και μια εικόνα της Παναγίας. 

Μεγάλο το ενδιαφέρον από οργανώσεις βορειοηπειρωτών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από άλλες χώρες του κόσμου. 

Η αστυνομία παρακολουθουσε διακριτικά τα όσα γίνονταν στο χωριό, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου έχουν αναφερθεί και συλλήψεις. 

  

 

Το νεκροταφείο που θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

 

Τέσσερις συλλήψεις Ελλήνων στην Κακαβιά

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις Ελλήνων. Αρχικά η αλβανική ιστοσελίδα faxweb.al έκανε λόγο για κράτηση δύο Ελλήνων στα σύνορα, ενώ στη συνέχεια ανέβασε τον αριθμό σε τρεις, ωστόσο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων.

Το faxweb.al ανέφερε ότι οι Έλληνες που κρατούνται στην Αλβανία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάντως μιλούν για απλές προσαγωγές, τονίζοντας ότι οι νεαροί θα οδηγηθούν στην Κακαβιά για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Νωρίτερα οι αλβανικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε 12 Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στην Ζάκυνθο καθώς φορούσαν μπλουζάκια με την ελληνική σημαία και την σημαία της Βορείου Ηπείρου, ενώ κατά την διάρκεια ελέγχου βρήκαν και ένα πανό. Τελικά τους επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία και επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος.