Σε κλοίο κακοκαιρίας η χώρα από τη Δευτέρα με την «Πηνελόπη» να επηρεάζει το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Δυτική Κρήτη, διατηρώντας κατά τόπους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. 

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια και κεντρικά από 5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 18, στα δυτικά και νότια από 12 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στις Σποράδες από 11 έως 19 βαθμούς. Στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, και στα νότια πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.