Αποκλειστικά στα parapolitika.gr μίλησε ο δικηγόρος του 19χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τόσο λόγω της φύσης του εγκλήματος, αλλά και της ηλικίας των δραστών και του θύματος, καθώς και της σκληρής δολοφονίας της νεαρής κοπέλας, βρίσκεται ακόμη στην αρχή της δικαστικής της εξέλιξης, με τον δικηγόρο του 19χρονου Αλβανού, κ.  Στέλιο Κιουρτζή,  που σε λίγο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, να μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika. gr και στην Νία Αβδελλή, η οποία συνομίλησε μαζί του.  

Ο Δικηγόρος του 19χρονου Αλβανού, Στέλιος Κιουρτζής. 

«Τόσο η προανάκριση όσο και η κύρια ανάκριση η οποία πρόκειται να διεξαχθεί είναι μυστικές. Δεν δύναμαι αυτή τη στιγμή και επειδή δεν έχω λάβει γνώση της σχετικής δικογραφίας να πω κάποια πράγματα, αλλά και γιατί είναι τελείως αντιδεοντολογικό στην παρούσα φάση όπως είπα και προηγουμένως να πω κάτι για την συγκεκριμένη υπόθεση, σεβόμενος την μνήμη της θανούσας και στα πλαίσια της θεσμικής μου ιδιότητας ως νομικού συμπαραστάτη του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων», αναφέρει ο κ. Κιουρτζής.  

Για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει για τον εντολέα του τον 19χρονο Αλβανό ο κ. Κιουρτζής αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή αναμένουμε να προσαχθούμε ενώπιον του Εισαγγελέως Ρόδου ως κατηγορούμενοι και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η νομική  πορεία της υπόθεσης σύμφωνα με όσα ορίζει ο κώδικας νομικής δικονομίας.

Αντιλαμβάνομαι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί ευρέως την δημοσιότητα, λόγω της φύσης του εγκλήματος και λόγω της ηλικίας των εμπλεκομένων.

Όμως αυτή τη στιγμή ο εντολέας μου δεν έχει καν απολογηθεί. Είναι αντιδεοντολογικό αυτή τη στιγμή να αναφερθώ στην υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσω και τα αιτήματα που πρόκειται να υποβάλλω και κυρίως την δημοσιοποίηση θεμάτων, τα οποία αφορούν την δικογραφία και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Θέλω πρώτα να έχω μια πλήρη εικόνα της δικογραφίας και πλήρη άποψη για όσα αναφέρει να υποβάλλω τα αιτήματα που προτίθεμαι να υποβάλλω.

Εκείνο το οποίο κι εγώ επιθυμώ είναι η ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο ρόλος του δικηγόρου, του συνηγόρου είτε υπερασπίσεως είτε  της πολιτικής αγωγής. Διότι ο συνήγορος είναι συλλειτουργός στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Κι αυτός είναι και ο ρόλος ο δικός μου. Πάντα στα πλαίσια της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εντολέα μου».  

Όσο για την θέση του εντολέα του σημειώνει:

«Εξυπακούεται ότι οι κατηγορίες θα πρέπει πρώτα να γίνουν σαφείς. Αστυνομική προανάκριση και εν δυνάμει άσκηση εισαγγελικών καθηκόντων δεν σημαίνουν τίποτα.

Περιμένω να προσαχθεί ο εντολέας μου ενώπιον του Εισαγγελέα να ακούσω αυτά που πρέπει να ακούσω, να λάβω γνώση όλης της δικογραφίας και εν συνεχεία θα μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Αλλά τονίζω ως προς την ουσία της υποθέσεως δεν πρόκειται να πω κάτι».