Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε στο πεζοδρόμιο έξω από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, στη διασταύρωση των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, να κάνει γνωστό πως ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ο δεύτερος τραυματίας είναι ο νεωκόρος ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός λίγο, όμως, μετά τις 10:00 βγήκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο κατά την έκρηξη του μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε κουτί παπουτσιών σε κάδο έξω από την εκκλησία. Στο νοσοκομείο έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και η περιποίηση των τραυμάτων που υπέστη. Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο ίδιος ζήτησε να υπογράψει ότι αναλαμβάνει κάθε ευθύνη για την κατάσταση του και να πάρει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Το κουτί είδε έξω από την Εκκλησία ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος και το μετακίνησε στο πλάι, ειδοποιώντας και την Αστυνομία.

Όταν έσπευσε το περιπολικό, κατέβηκε ο αστυνομικός και όταν πλησίασε στο σημείο, έγινε η έκρηξη. Ο ίδιος ο νεωκόρος τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία. 

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί, λίγο δηλαδή προτού ανοίξουν τα καταστήματα (μετά τις δύο μέρες αργίας των Χριστουγέννων) σε μια περιοχή γεμάτη εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και τράπεζες. 

Ο ίδιος ο ναός ήταν ήδη ανοικτός εκείνη την ώρα, ενώ η Λειτουργία (ανήμερα του Αγίου Στεφάνου) ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7:30 το πρωί.