Φόβους για προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας οργάνωσης, αντίστοιχης με αυτή της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που προχώρησε την περίοδο 2008-2017 σε περισσότερες από 260 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις, εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις επικίνδυνες «πειραματικού τύπου» επιθέσεις στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, αλλά και στην κατοικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Και αν επαληθευθεί αυτή η εκτίμηση, θα πρόκειται για την εμφάνιση της «όγδοης γενιάς» αντάρτικου πόλης από το 1975 σε μια πορεία που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Και όλα αυτά μόλις λίγα 24ωρα μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΙ που αποδίδεται στην οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Οι αστυνομικοί, με βάση τη ρύθμιση του ωρολογιακού μηχανισμού, εκτιμούν ότι ο μηχανισμός στην εκκλησία του Κολωνακίου θα εκρήγνυτο την ώρα της πρωινής προσέλευσης των πιστών με κίνδυνο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζουν και βρίσκουν ορισμένες ομοιότητες με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο μετρό, στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω τον Φεβρουάριο του 2012, όπως και άλλες τα τελευταία χρόνια, που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για να καταδείξουν ότι η επίθεση στον ιερό ναό στο Κολωνάκι αποτελεί προπομπό μιας πιθανής «μεταμόρφωσης» ομάδας αναρχικών σε δραστήρια ένοπλη οργάνωση, υπενθυμίζουν τις περιπτώσεις της οργάνωσης «Μαχόμενη Μειοψηφία» που προχώρησε προ μερικών ετών σε εμπρηστικές επιθέσεις στην κατοικία του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, στο αυτοκίνητο ενός ιδιώτη που φέρεται να είχε εμπλακεί σε ρατσιστικές επιθέσεις, σε βάρος της πρώην γενικής γραμματέως του ΠΕΧΩΔΕ κυρίας Μαρίας Καλτσά αλλά και εναντίον των κατοικιών πέντε δημοσιογράφων.

Τα μέλη της ίδιας ομάδας φέρεται να είχαν άμεση σχέση με την οργάνωση «Πύρινες Σκιές», η οποία είχε προχωρήσει από τις αρχές του 2009 σε εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρεία αυτοκινήτων στο Χαλάνδρι αλλά και σε τράπεζα και ασφαλιστική εταιρεία στον Νέο Κόσμο.

Επιπλέον, υπήρχε και η αναρχική οργάνωση «Φωτιές στον Ορίζοντα» που είχε αναλάβει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε εταιρεία με έδρα στο Χαλάνδρι, με θερμικές κάμερες, για δολιοφθορά με… τσιμεντοκολόνες στο τραμ στα νότια προάστια αλλά και με κάψιμο αυτοκινήτων. Ακόμη η οργάνωση «Συμμορίες Συνείδησης» είχαν προχωρήσει σε επιδρομές στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω τον Μάρτιο του 2008, στον εμπρησμό του υποκαταστήματος «Sprider» στη Λυκόβρυση στις 28 Ιουνίου 2008 και στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Περάματος τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Επίσης είχαν συμπράξει τον Μάρτιο του 2009 με την ομάδα «Εξτρεμιστές Περάματος» στον εμπρησμό του συρμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά που θεωρήθηκε ότι όλοι και όλα συνέκλιναν στη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ μερικά από τα μέλη αυτών των ομάδων συσχετίσθηκαν και με τους αναρχικούς ληστές του Βελβεντού το 2013. Επιπλέον, σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών, ορισμένοι από αυτούς τους αναρχικούς προχώρησαν στην επίθεση που προκάλεσε τρόμο με την έκρηξη βόμβας στις 20 Ιανουαρίου 2013 στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι δράστες πιθανόν να μην αποστείλουν κείμενο ανάληψης ευθύνης (ήδη έχουν παρέλθει 45 ημέρες) είτε λόγω της αποτυχίας του εγχειρήματος και του σχεδιασμού ενός άλλου, είτε γιατί θέλουν να δημιουργούν σύγχυση στις Αρχές με επιθέσεις χωρίς προκήρυξη και χωρίς όνομα οργάνωσης. Οπως αυτή με δέμα-βόμβα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου την άνοιξη του 2017.

Πηγή: Το Βήμα