Σε φορτισμένο κλίμα άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο τον Οκτώβριο του 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Παρόντες στη δίκη ήταν η σύζυγος, τα δύο παιδιά και τα τέσσερα αδέλφια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός αποδέχθηκε πως πυροβόλησε τον γνωστό ποινικολόγο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει.

Ο κρατούμενος ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι τη Δευτέρα να σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για αυτο της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. Οπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του.

Από την πλευρά τους, οι αλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Το Δικαστήσιο έπαυσε τη ποινική δίωξη σε βάρος του Αρ.Μπάκο λόγω θανάτου αφού πρώτα αναζήτησε επί δύο ώρες επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι απεβίωσε. Κι αυτό διότι δεν είχε προσκομιστεί το πιστοποιητικό θανάτου του. Τελικά, στάλθηκε έγγραφο του προισταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά με το οποίο βεβαιώθηκε ο θάνατος του.

Στη συνέχεια καθώς απουσίαζαν τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους, ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του τα συγκεκριμένα πρόσωπα.