«Μπλακ άουτ» ετοιμάζουν οι αγρότες με αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.  Η κινητοποίηση θα γίνει για δύο ώρες, από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι και τις 18:00, με αγροτικά μηχανήματα που θα μετακινηθούν από τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας.

Νωρίτερα, στη 13:00 έχει απευθυνθεί «γενική πρόσκληση στους αγρότες της Θεσσαλίας για νέα διαμαρτυρία».

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν και αναφορικά με το ζήτημα του διαλόγου με την κυβέρνηση για τα αιτήματα τους, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι απορρίπτουν το κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη για συνάντηση την Τετάρτη και επιμένουν να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή τον πρωθυπουργό.

Τέλος, ανακοίνωσαν πως την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την επιτροπή ανταγωνισμού όπου θα συζητηθεί η καταγγελία των αγροτών για ύπαρξη καρτέλ στο βαμβάκι.

Θα συναντηθούν με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, για να συζητήσουν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις τιμές αγροτικών προϊόντων.

Οι αγρότες από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, όπως αποφασίστηκε στην συνάντησή τους στη Νίκαια Λάρισας.