«Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Κορωπί.

Εκεί συνομίλησε με τον δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, αιρετούς, αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, γιατρούς του Κέντρου Υγείας, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, εργαζόμενους και πολίτες. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και κυρίως για θέματα όπως η πολιτική προστασία, η υλοποίηση αποχετευτικού δικτύου, η διαχείριση απορριμμάτων, η βελτίωση του οδικού δικτύου κ.α.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής εξέφρασε την αντίθεσή του στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για τα σκουπίδια και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, λόγω της κοντινής απόστασης «μικρότερη των 8 χιλιομέτρων από τον διεθνή αερολιμένα».

Επίσης ο κ. Κιούσης ανέφερε πως ως ημιαστική περιοχή χρειάζεται να προχωρήσει η διαδικασία για το σχέδιο πόλης, ενώ για το αποχετευτικό σύστημα σημείωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανάπτυξή του.

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επανέλαβε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρακτική που ακολουθούν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και σημείωσε ότι σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς θα είναι σε θέση να παρουσιάσει σύντομα μια συγκεκριμένη πρόταση.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι η Αττική δεν είναι Περιφέρεια Β' κατηγορίας και ως επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή δεσμεύτηκε να εργαστεί για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου που «θα αξιοποιεί τον ιστορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αγροτικό πλούτο της Αττικής».