«Ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 39 και αυξάνονται διαρκώς, το υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται απολύτως απροετοίμαστο στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης και την ενημέρωση των πολιτών» αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

«Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται η απόλυτη ανεπάρκεια σχεδιασμού με τις ελλείψεις στα εμβόλια να είναι πλέον εμφανείς στα φαρμακεία» αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η δράση του εμβολίου ξεκινά 15 με 20 μέρες από τη στιγμή του εμβολιασμού.

Η ΝΔ επισημαίνει επισημαίνει επίσης και την υποστελέχωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς με εποχική γρίπη να κατευθύνονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα, αναζητώντας θεραπεία με δικά τους έξοδα.

«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες της ενώπιον «των πολιτών, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνοντας τους πολίτες» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών επισήμανε τις ελλείψεις, όπως και το γεγονός ότι το εμβόλιο χρειάζεται έως 20 μέρες για να δράσει.