Τον κόμβο του Πλατυκάμπου έχουν κλείσει οι αγρότες του μπλόκου Νικαίας από τις 4 μ.μ. της Τρίτης με βάση την απόφαση που πήραν χθες στη συνέλευσή τους.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 2 μ.μ. στο μπλόκο της Νίκαιας και με τα αγροτικά τους μηχανήματα και οχήματα κινήθηκαν προς τον κόμβο του Πλατύκαμπου. Στις 6 μ.μ. οι αγρότες θα επιστρέψουν στη Νίκαια.

Υπενθυμίζεται πως η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας παραμένει κλειστή για δεύτερη εβδομάδα και η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Οι αγρότες των μπλόκων αναμένουν την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη για την τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο και θα συναντηθούν στην Αθήνα για να συζητήσουν τα αιτήματα τους.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει κινητοποίηση από τους αγρότες της Πάτρας, της Ωλενίας και του Ερύμανθου στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο αγροτικών συλλόγων, θα βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και θα αποκλείσουν τη Ν.Ε.Ο. στο ύψος του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Πατρών, από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μόνο την αρχή της κλιμάκωσης της στάσης των αγροτών της Αχαΐας. Οι αγρότες, επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, «μέχρι τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν τα προβλήματά τους και να δώσουν λύσεις, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα από το επάγγελμά τους οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».