Σε μπαράζ συσκέψεων, μετά και την εξαήμερη απουσία του, βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης συαντήθηκε με αμερικανούς γερουσιαστές, μέλη της πολύ ισχυρής και με επιρροή Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, την αμερικανική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Chris Socha και Hannah Thoburn και τη συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Στη συνάντηση αυτή του υπουργού με τους απόστρατους παρών ήταν και συμμετείχε σε αυτήν και ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την προηγούμενη της συνάντησης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη στην Αθήνα, τα στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας είχαν συναντήσεις στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ. Αντικείμενο συζήτησής τους ήταν οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και η προώθηση της Βόρειας Μακεδονίας στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης.

Μάλιστα, τα στελέχη της Γερουσίας χαιρέτισαν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία και τόνισαν ότι έχει αποτελεί το παράδειγμα για την επίλυση και άλλων ανοικτών ζητημάτων στην περιοχή. Από τη δική του πλευρά, ο Ντιμιτρόφ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχή υποστήριξή τους στους στρατηγικούς στόχους της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.