Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και πρόσφυγες από την επιτροπή προσφύγων του ξενοδοχείου «Ηλιόχαρη». Το σύνθημα της διαμαρτυρίας ήταν «Ένταξη στον ιστό της πόλης. Όχι στην απομόνωση».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, «βρισκόμαστε εδώ μετά από συγκλονιστικά γεγονότα. Είχαμε δύο γυναίκες που γέννησαν κυριολεκτικά αβοήθητες και αυτό είναι τραγικό». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πρόσφυγες από το ξενοδοχείο "Ηλιόχαρη" διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πάει στο σχολείο από την αρχή του χρόνου, βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση, δεν έχουν καμία πρόσβαση και δεν υπάρχει κανένας παρών».

Εξάλλου, σε προχτεσινή ανακοίνωσή της, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι οι πρόσφυγες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την κακή διατροφή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη δομή είναι πολύ μακριά από τον ιστό της πόλης, η συγκοινωνία είναι ανεπαρκής και οι διερμηνείς είναι ανύπαρκτοι μετά το μεσημέρι.