Οι εμφανίσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα πυροδοτούν φόβους για επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν από τις φετινές εκλογές, γράφουν οι Financial Times, κάνοντας αναφορά στις άδειες που έχει πάρει ο εκτελεστής της 17Ν από τις φυλακές, αλλά και τη βόλτα που είχε κάνει στο Κέντρο της Αθήνας.

Επισημαίνοντας ότι ο εκτελεστής της 17Ν δεν έχει εκφράσει ποτέ μεταμέλεια, οι FT σχολιάζουν πως έχουν δοθεί πέντε άδειες στον Κουφοντίνα τον τελευταίο χρόνο. «Παρότι το τελευταίο του αίτημα για άδεια απορρίφθηκε, οι αυξημένες εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες έχουν πυροδοτήσει φόβους για μια επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν από τις φετινές εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 «Η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να μπλοκάρει την άδεια, αλλά η ανοχή της στον κ. Κουφοντίνα θεωρείται από κάποιους ως “παιχνίδι” με τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς ψηφοφόρους που αποξενώθηκαν όταν ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για χρόνια καταστροφικής λιτότητας μετά την εκλογική του νίκη το 2015, με αντάλλαγμα μια τρίτη διάσωση», αναφέρουν οι Financial Times.

Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας και ειδικοί επί της αντιτρομοκρατίας φοβούνται επίσης ότι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να προκαλέσουν ταραχές στην προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Αυτή η κυβέρνηση είναι ασυνήθιστα ανεκτική με (αντιεξουσιαστικές) ομάδες, ίσως επειδή κορυφαίες προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις πολιτικές καριέρες τους ως ακτιβιστές φοιτητές εμπλεκόμενοι σε βία στους δρόμους», δήλωσε πρώην αστυνομικός.