Η αποθέωση της γυναίκας συνέβη σήμερα στο «Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο», στην εκδήλωση κατά την οποία βραβεύτηκαν 20 Ελληνίδες, που η καθεμία έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο της. Την 1η τελετή GreekTop Women Awards διοργάνωσε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν ορισμένες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες γένους θηλυκού, από τον επιστημονικό, τον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό χώρο.

Αφορμή αποτέλεσε η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και αποκλειστικά για αυτό το γεγονός ταξίδεψαν στην Αθήνα δύο Ελληνίδες που διαπρέπουν στο εξωτερικό: Η δρ Κατερίνα Ακάσογλου και η δρ Έλλη Παπαεμμανουήλ, ερευνήτριες με σπουδαίο έργο στην καταπολέμηση ασθενειών όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάιμερ και παιδική λευχαιμία.

Βραβεύτηκαν, επίσης:

- Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την κοινωνική προσφορά της.

- Η Αλίκη Βασιλοπούλου (Καινοτόμος επιχειρηματικότητα).

- Η Μαρίνα Βερνίκου (Φωτογραφία).

- Η Αντωνία Καρρά (Δημιουργός κοσμημάτων).

- Οι Χαρά Κάτσου, Λίλα Δημοπούλου, Κατερίνα Κάτσου (Καινοτόμος επιχειρηματικότητα).

- Η Σία Κοσιώνη (ΜΜΕ).

- Η Χρύσα Κουβελιώτου (καθηγήτρια Αστροφυσικής στις ΗΠΑ).

- Η Νίκη Κουτσιανά (συνδημιουργός της APIVITA).

- Η Ιωάννα Κουρμπέλα (Σχεδιάστρια μόδας).

- Η Σήλια Κριθαριώτη (Σχεδιάστρια μόδας).

- Η Βασιλική Μιλλούση (Παγκόσμια πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής).

- Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου («Ambassador» ελληνικής κουζίνας).

- Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (Ερμηνεύτρια).

- Η Μαρία Σάκκαρη (Πρωταθλήτρια τένις).

- Η Βάσω Τρίγκα (Zωγράφος-Eικαστικός).

- Η Κατερίνα Τσεμπερίδου (Συγγραφέας).

- Οι Αφροδίτη Φλώρου, Γιάννα Ματθαίου (Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα).

- Η Άννα Χλιούρα (Δημιουργός καινοτόμων ελληνικών ποδηλάτων).

Ο χώρος της πολιτικής εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες που έδωσαν τα βραβεία: Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή. Το «παρών» έδωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, Λευτέρης Πετρούνιας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Είναι τιμή που συμπεριλαμβάνομαι σ' αυτές τις καταπληκτικές Ελληνίδες που βραβεύονται σήμερα. Ξεκίνησα πριν από 25 χρόνια στην Ελλάδα και στο Ινστιτούτο Παστέρ και αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των μετέπειτα ερευνών μου στην Ευρώπη και την Αμερική», δήλωσε η Κατερίνα Ακάσογλου.

«Όλα τα όνειρα ξεκινάνε σαν μία ιδέα και τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν σε υποστηρίζει η οικογένειά σου. Γι' αυτό κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω τη δική μου. Πέραν, όμως, από την υποστήριξη αυτή χρειάζεται και πολύ μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε η Έλλη Παπαεμμανουήλ.

«Αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα. Αυτό που νιώθουμε όλοι σήμερα εδώ, ανάμεσα σε τόσο σπουδαία μυαλά και τόσο σπουδαίες γυναίκες. Σας ευχαριστώ που μου κάνετε την τιμή και βρίσκομαι ανάμεσά σας. Ούτως ή άλλως το τραγούδι λέει "είμαστε ακόμα ζωντανοί" και θα είμαστε ακόμα ζωντανοί γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», σημείωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Ευχαριστώ την Ειρήνη Νικολοπούλου για τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια, όταν ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτούν οι Έλληνες τα ελληνικά προϊόντα. Αφιερώνω το βραβείο στον Νίκο (Κουτσιανά) (σσ σύζυγό της). Είναι σημαντικό να συμβιώσουμε και οι πολιτικοί και όλοι πρέπει να ενωθούμε σ' αυτήν την καταπληκτική χώρα και έτσι να πάμε πιο μακριά», τόνισε η Νίκη Κουτσιανά.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες προσωπικότητες. Δεν ξέρω καν αν μου αξίζει. Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, πιο ολοκληρωμένος και αυτό είναι που πρεσβεύω. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, εύχομαι να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός», επισήμανε η Βασιλική Μιλλούση.