Στο φινάλε των εµφανίσεων του Αντώνη Ρέµου και της ∆έσποινας Βανδή στο «Αθηνών Αρένα» έµελλε να παιχτεί ακόµα µία πράξη του διαχρονικού δράµατος της κόντρας µεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία πλέον τείνει να λάβει µυθικές διαστάσεις.

Οπως ήταν φυσικό, δεδοµένου και του γεγονότος ότι αυτήν τη φορά το συµβάν εκτυλίχθηκε µπροστά σε κοινό και όχι σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό, οι εικασίες -και ενίοτε οι ανακρίβειες- για το τι ακριβώς συνέβη έδιναν κι έπαιρναν όλες αυτές τις ηµέρες.

Το «S» επικοινώνησε µε τον γνωστό ποινικολόγο και κεντρικό πρωταγωνιστή της ιστορίας, ο οποίος εξήγησε γιατί και µε ποιον τρόπο απευθύνθηκε εκείνη τη νύχτα στον ηθοποιό, αλλά και προχώρησε σε µια εκ βαθέων εξοµολόγηση για το πώς βιώνουν ο ίδιος και η οικογένειά του τον τρόπο µε τον οποίο διαχειρίζεται την εικόνα και την επαγγελµατική πορεία του ίδιου ο Λάκης Λαζόπουλος.

Οπως µας είπε ο κ. Κούγιας, «πρώτα από όλα, δεν µιλάµε για κανέναν ξυλοδαρµό - ελάχιστοι µάλιστα αντιλήφθηκαν την κατάσταση, καθώς επ’ ουδενί υπήρξε. Ούτε ξύλο έπεσε ούτε χαστούκια ούτε τίποτα. Ηταν µια ξεκάθαρη εκδήλωση αποδοκιµασίας. Ενα πιάσιµο από τα ρούχα, περισσότερο για να µε δει στο πρόσωπο. Ηθελα να τον δω για πρώτη φορά στη ζωή µου στο πρόσωπο απευθείας.

Και του είπα: “Τώρα που είµαστε εδώ, σήκω επάνω να µετρηθούµε”.

Οπως καταλαβαίνετε, το να µετρηθούµε έχει πολλές έννοιες, αφού, βλέπετε, όλα αυτά τα χρόνια υποτίθεται ότι µε σατιρίζει ως άνθρωπο κατώτερου ύψους από εκείνον. Καµία σχέση δεν είχε αυτό που αντίκρισα ως εικόνα, ως βλέµµα, µε αυτό το αλαζονικό, το ακραία σατιρικό, δολοφονικό ύφος που έχει στις σατιρικές εκποµπές του.

Ηταν ένα ανθρωπάκι, το οποίο δεν µπορεί καν να αντιδράσει µε στοιχειώδη ανδρική συµπεριφορά, ακόµα και όταν ο άλλος δεν τον χτυπάει, αλλά απλώς επιχειρεί να συνοµιλήσει µαζί του». Οταν τον ρωτήσαµε αν ο ηθοποιός τού είπε κάτι εκείνη τη στιγµή, ο γνωστός ποινικολόγος σηµείωσε: «“Μαρινέλλα, σώσε µε. Μαρινέλλα, µίλα του”.

Τα είχε χάσει η Μαρινέλλα. ∆εν µου είπε τίποτα. Ούτε καν µίλησε. ∆εν συµµετείχε καν. Είναι ψέµατα αυτά που λένε. ∆εν σηκώθηκε καν από το κάθισµά της, όπως και κανένας από την παρέα, στην οποία, εκτός των άλλων, ήταν πρόσωπα µε τα οποία διατηρώ σχέσεις φιλίας, αλλά και κουµπαριάς».

«ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ»

Ποιος ήταν, όµως, ο λόγος που τον ώθησε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων; «Εγώ ήθελα έπειτα από τόσα χρόνια να γίνει αυτό που ο Λαζόπουλος δεν µου έδωσε το δικαίωµα ποτέ να κάνω: να µε καλέσει δηλαδή σε µια εκποµπή του και να παρουσιάσει την πραγµατική προσωπικότητά µου. Να µου δώσει το δικαίωµα να µιλήσω και εγώ. Συναντηθήκαµε face to face και φάνηκε ένα ασήµαντο ανθρωπάκι».

Οσο για την αντίδραση των θαµώνων, όπως είπε, «σηκώθηκαν και µίλησαν µε χειρότερα λόγια αποδοκιµασίας γι’ αυτόν και µου είπαν “άσ’ τον”, φοβούµενοι µην τον χτυπήσω. ∆εν τον άγγιξα. Είναι ψέµατα ότι του χτύπαγα το κεφάλι στο τραπέζι. Και όταν αποµακρύνθηκα µετά το περιστατικό, κανείς δεν µε πείραξε. Εχουν φτιάξει ένα ψεύτικο σκηνικό µε δήθεν µπράβους. Κανείς δεν µε ακούµπησε. Γύρισα στο τραπέζι µου, που ήταν πέντε µέτρα από το τραπέζι του Λαζόπουλου, και παρακολούθησα το υπόλοιπο πρόγραµµα επί 4 ώρες µαζί µε τους συνεργάτες του γραφείου µου».

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας για τα δηµοσιεύµατα περί πιθανών συνεπειών για τον ίδιο µε βάση τις πειθαρχικές διαδικασίες του ∆ικηγορικού Συλλόγου, υποστήριξε:

«Προκαταρκτική έρευνα. Αυτό που µπορεί να γίνει δηλαδή. Και σιγά το θέµα. Ποια είναι η δικηγορική συµπεριφορά;». Αναφερόµενος στις αιτίες που πυροδότησαν αυτή την πολυετή δηµόσια κόντρα του µε τον Λ. Λαζόπουλο, είπε πως όλα ξεκίνησαν «µόνο και µόνο επειδή ήµουν ένας δικηγόρος της εποχής εκείνης, ανεξάρτητα αν κατάφερα και επιβίωσα και µετά, και επειδή χειριζόµουν τις σοβαρότερες υποθέσεις, αλλά συγχρόνως έκανα και τις καταγγελίες για το περιβόητο παραδικαστικό. Μεταξύ των προσώπων που ενεπλάκησαν τότε ήταν ο δικηγόρος του στην υπόθεση του “Therapy”, µε τον οποίο είχα επικοινωνήσει για το πώς θα αντιµετωπίσουµε αυτή την ιστορία, ώστε να απαλλάξουµε τον Λαζόπουλο, καθώς εγώ ήµουν δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκάφους.

Ουσιαστικά, του έφτιαξα την απολογία και έβγαλα έξω από το κάδρο τον Λαζόπουλο και τους υπόλοιπους επιβάτες του σκάφους. Μετά µε πήρε ο ίδιος ο Λαζόπουλος να µε ευχαριστήσει σαν εκδήλωση ευγνωµοσύνης. Συγχρόνως ήµουν δικηγόρος της οικογένειας Αγγελόπουλου σε όλη αυτή την αντιδικία µε τον αδελφό τους, τον Κωνσταντίνο, η οποία είχε δηµοσιοποιηθεί πολύ έντονα. Ξαφνικά, και ενώ ήµουν σε αυτόν τον επαγγελµατικό δρόµο, καλά άρχισε το 2005 και κράτησε µέχρι και τότε που σταµάτησαν οι εκποµπές του. Επί χρόνια ήµουν ο απόλυτος ανταγωνιστής, σε ένα απόλυτο bullying εναντίον µου, όπου προσπάθησε να µε αλλοιώσει και τα κατάφερε.

Οι περισσότεροι Ελληνες δεν είχαν τη δυνατότητα να µε συναντήσουν live για να δουν πώς είµαι πραγµατικά. Παρουσίαζε µια εικόνα ενός πολύ κοντού ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που είχε ένα µικρό σώµα µε ένα τεράστιο κεφάλι. Παραµόρφωσε την εξωτερική µου εµφάνιση. Με παρουσίαζε ως έναν άνθρωπο ανήθικο, γιατί εκµεταλλεύτηκε ορισµένα θέµατα πιασάρικα. Είχα αναλάβει την υπεράσπιση του Κορκονέα στην υπόθεση Γρηγορόπουλου και είχε κάνει και τις τροµοκρατικές οργανώσεις να στραφούν εναντίον µου, λέγοντας ότι “η σφαίρα του Κορκονέα βρήκε λάθος Αλέξη”. Μάλιστα, είχε κάνει ένα ολόκληρο σκετς, ενώ δεν είχε πει τα ίδια όταν υπερασπιζόµουν τον αρχηγό του “ΕΛΑ”. Εγώ δεν έδωσα κανένα δικαίωµα. Εφτιαξε επίσης ένα ψεύτικο σενάριο. Οτι, όταν είχα χωρίσει, σε ένα επεισόδιο µε την πρώην γυναίκα µου αυτή µε τραυµάτισε µε τακουνιά στο κεφάλι. Ενώ η πραγµατικότητα είναι ότι υπήρξε επεισόδιο µε δύο µπράβους ενός επιχειρηµατία που τη συνόδευε, και µάλιστα υπάρχει και σχετική µήνυση για το χτύπηµα που είχα δεχθεί µε σιδηρογροθιά. Υπήρχε ολόκληρη δικογραφία γι’ αυτό το θέµα. Και έφτιαξε ένα σενάριο για να µε µειώσει, πως δήθεν είµαι ο κοντός, ο ανήθικος άνδρας, που τον τραυµατίζει η γυναίκα του»

«ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ»

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες ήρθαν τετ-α-τετ.

«Η πρώτη ήταν πριν από δύο χρόνια στο “Gaspar”, όταν πήγα να τον αντιµετωπίσω face to face και να κάτσω να µου πει γιατί µου έκανε bullying», είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Εκείνη τη φορά µού είπε: “Σε παρακαλώ, να τα πούµε κάποια άλλη στιγµή, είναι η κόρη µου µπροστά”. Και του είπα εγώ πράγµατι, “αν είναι η κόρη σου, σε σέβοµαι, γιατί σέβοµαι το κορίτσι σου, αλλά εσύ επί χρόνια δεν σεβάστηκες τα παιδιά µου, τα δύο µικρά παιδιά µου”. Ποτέ δεν ανέδειξε την επαγγελµατική µου προσωπικότητα ή µια επιτυχία µου επαγγελµατική. Προσπαθούσε επανειληµµένα να µε καταστρέψει.

Ηταν στόχος η καταστροφή µου και τις εκποµπές του τότε τις παρακολουθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές. Ηµουν ο µοναδικός δικηγόρος µε τον οποίο ασχολήθηκε ο Λαζόπουλος από την εκποµπή του. Και κατά σύµπτωση είµαι ο πιο επιτυχηµένος δικηγόρος όλων αυτών των ετών.

Ο σκοπός του ήταν πασιφανής: να µε εξουδετερώσει ως αξιόπιστη προσωπικότητα σε ένα πολύ δύσκολο λειτούργηµα. Ποτέ δεν ασχολήθηκε µε την ποιότητα της δουλειάς µου. Πάντοτε προσπαθούσε να αναδείξει µε τον αρνητικότερο τρόπο οτιδήποτε µε αφορά. Τα χειρότερα, βεβαίως, για µένα ήρθαν µετά το 2007, όταν τα παιδιά µου είχαν µεγαλώσει και, δυστυχώς, οι εκποµπές του ήταν σε prime time. Εγώ τότε είχα χωρίσει µε τη γυναίκα µου και ήταν πραγµατικά τραγικό για µένα να ακούω τα παιδιά µου να µου λένε:

“Μπαµπά, αυτός ο γελοίος πάλι έλεγε κακά πράγµατα για σένα”. Το γεγονός αυτό δηµιούργησε ένα πάρα πολύ µεγάλο τραύµα στα παιδιά µου, τα οποία είχαν σχηµατίσει µια εντελώς διαφορετική εικόνα για τον πατέρα τους από την πραγµατική, αφού τότε δεν βρίσκονταν σε ηλικία που θα µπορούσαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγµατα µέσα τους. Σήµερα, βεβαίως, αντιλαµβάνονται απόλυτα τις καταστάσεις». Κλείνοντας, ο κ. Κούγιας υπογράµµισε ότι το όλο θέµα πήρε µεγάλη διάσταση από την πλευρά του Λ. Λαζόπουλου «ενόψει της πρεµιέρας της νέας του εκποµπής».

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά